Vatandaş balığa yöneldi

Vatandaş balığa yöneldi

Kurban Bayramı sonrası vatandaş balığa yöneldi. Balık sezonunun açılmasından bu yana vatandaş balığa yoğun ilgi gösteriyor. Kilosu 5 lira olan hamsi ise vatandaşın tercihinde ilk sırada.

Av sezonunun açılmasıyla beraber balık tezgahlarda satılmaya başlandı. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte Karadeniz'den getirilen balıklar satışa sunuluyor. Konya'da kırmızı ve tavuk eti fiyatına göre daha ucuz olan balık, satışları da arttırdı. Balık satıcısı Veysel Karabayır, av sezonunun açıldığını belirterek, “Kurban Bayramı'ndan sonraki hafta işlerde biraz azalma oldu ama ardından vatandaş balık özlemini gidermek için balıkçılara akın ediyor. Geçen haftaya göre balık fiyatlarında biraz artış oldu. Duyumlarımıza göre lodos çıkınca gemiler balık avına çıkamamış. Beklenen balık avı gerçekleşmeyince bu durum fiyatlara yansıdı. En çok Konya'da Karadeniz hamsi ilgi görüyor. Bununla birlikte de alabalığa da yoğun ilgi var. Diğer balık çeşitlere göre hamsi her bütçeye uygun satılıyor” dedi.

HAMSİ KAPIŞ KAPIŞ

Vatandaşın artık balık siparişi verdiğini söyleyen Karabayır, “Biz balığı temizleyip hazırlıyoruz. Vatandaş, şimdi kasayla çinekop alıyor. Dolabına koyup istediği zaman çıkarıp yiyor. Çinekop şu an taze fiyatı da gayet ucuz. Yeni balıklar geldiğinde telefonunu bırakanları arıyoruz. Vatandaş da isteğine göre alacağı kiloyu belirliyor. Bizde kısa süre içerisinde temizleyip buzun içerisinde bekletiyoruz. Allah şükür satışlarımız çok güzel. Hamsinin fiyatı ise 5 liradan satılıyor. Artık fiya iyice ucuzladı. Aynı zamanda hamsinin gelmesi de işlerimizi hareketlendirdi. Hamsiyi alan diğer balıkları da alıyor. Bu da işlerimizin hareketlenmesini sağlıyor” diye konuştu.

KIRMIZI ET BAYRAMDAN BAYRAMA

Kurban Bayramı vesilesi ile et tüketebildiklerini belirten Hakkı Sarıoğlu isimli bir vatandaş ise, “Etin fiyatından dolayı anca bayramdan bayrama et tüketiyoruz. Balık sezonu açıldığından beri sık sık balık tüketiyoruz. En ucuz et çeşidi olması da bunda etkili oluyor. Haftada bir balık tüketilmesini tavsiye ediyorum. Bayram arasında kırmızı ete yönelmiştik ama artık balığa dönmeye başladık. Fiyatları da uygun buluyorum. Konya'da balık tüketimi çok fazla değil. Böyle bir kültür oluşamıyor. Balık tüketimi biraz daha fazla olsa çok taze balık tüketilme imkanımız olur” ifadelerini kullandı. Konya genelinde balık fiyatları ise şu şekilde: “Alabalık 10 lira, hamsi 5 lira, sardalye 5 lira, sazan 10-12 lira, palamut 15 lira, levrek 18 lira. Çinakop 10 lira”

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.