Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Vatan

Vatan

Ülke olarak, millet olarak ciddi bir imtihandan geçtik ve geçiyoruz. İmtihan bitmedi ve Türkiye her konuda bu yükselişini devam ettirdiği müddetçe, onurlu duruşunu muhafaza ettiği sürece imtihanlar bitmeyecek hep devam edecektir. Geçmişte atalarımızın şehid kanlarıyla sulayarak bize armağan ettiği bu kutsal vatanı, bugün de millet ayni iştiyak ve heyecanla kanlarıyla, canlarıyla hâinlerden kurtarmış ve geridekilere emânet etmiştir. Şükür geçmişteki iman aşk ve vecdiyle yoğrulmuş ruh hamuru, bugün de mevcut. Aziz milletimizle ne kadar gururlansak az. Elhamdülillah.

O sıkıntılı gecede halk ile cumhur bir tevhid bir vahdet gerçekleştirdi. Halk tüm kesimiyle “vatan” için alçak darbecilere karşı âdeta tek bir ses, tek bir demir yumruk oldu. Elde bayrak, göğüste sarsılmaz, tertemiz iman ile koştu millet yetişti vatanın imdâdına. Millet tek yürek olarak hâinlere siper etti göğsünü ve durdurdu bu hayâsız akını. Düşmanlar dört bir yandan gelecek haberi bekliyorlardı ama hüsrâna uğradılar. Her şeyi hesap etmişlerdi fakat onlar milleti hesap edememişlerdi. Vatan sevdâlıları tüm hâince planları bozdu ve bozmaya da devam edecek inşaALLAH. Yeter ki devlet-millet kaynaşması bozulmasın.

Hâinler, alçaklar, satılmışlar bilemediler vatanın o kadar ucuz olmadığını. O gece ülke âdeta bir “milli irâde kampı”na dönüştü. Bu vatan hile-oyun-tuzak ve kumpaslarla alınamayacak kadar pahalıydı, o gece millet buna canı pahasına izin vermedi. Vatanın sâhibi ‘gönüller sultânı’ halkımız oldu. Vatan kutsaldır bizim için, vatan toprağı imânı yaşamak içindir. Vatanımız olmasa Müslümanlığımızı nerede yaşarız. Avrupa’ya giden mültecilerin kılık-kıyâfetleri, ibâdetleri, ibâdet yerleri bile çok hümanist (!) Avrupalılara batıyor, istemiyorlar, ezan sesinden rahatsız oluyorlar. Şeytan ruhlular bizi anlayamazlar. Dolayısıyla vatan bizim kutsalımızdır. Vatansızlık ölümden beterdir.

O gece bu menfur işi gerçekleştirmek isteyen alçaklar bilsinler ki vatan zorâki bir tahakkümle alınacak bir arazi parçası değildir. Halk desteğini almadan bu işi nasıl başarırsın? Koca koca paşalar halkı ne sandılar acaba? Beyaz Türkler gibi, göbeğini kaşıyan, makarnacılar olarak gördüler ama yanıldılar. Vatan tehditle, şantajla, cebir yoluyla alınacak bir arazi değildir. Vatan içinde yaşayanlar için yüreğe ve gönle ait bir kutsal emânettir. İftira, sömürü, saldırganlık ve zulüm ile ele geçirilen topraklar vatan olamaz. Hile dümenleriyle vatan suyu dönmez. Tabi bunu hâinler anlayamazlar.

Vatan bizim kutsalımızdır, uğruna canlar fedâ…

Vatan yalnızca kendi cemaatine ayırdığın değil, sistemin tüm kılcal damarlarına kadar çeşitli kumpaslarla sirâyet ettiğin bir mekan değil, sınavlarda hile yaparak, soruları çalarak haksızlık yaparak, kul hakkına girerek önemli yerlere sızdığın değil, senden olmayanları canından bezdirir bir hâle getirip çeşitli hile ve tuzaklarla itibar kaybı yaptığın imkanların oluşturduğu yerler değil vatan, aşk ile tâlip olduğun, içinde yaşamaktan onur duyduğun yerlerdir. Bir kere senin vatan anlayışın bozuk! O sebeple; ‘Türkiye bizim ilgilendiğimiz 177 ülkeden sâdece biri, biri olmazsa öteki de bizim için vatandır’ diyenler bizim vatan tasavvurumuzu anlayamazlar. Millet koca savaş uçaklarına, tanklara karşı yalnızca bayrağıyla yola çıktı. Ancak bu kutsi direnişi vatanını satan alçaklar anlayamazlar. Sen milletine-halkına, kendi insanına yabancı kalmışsın. Halktan uzak yaşayan, onu kucaklayamayan devlet yaşayamaz. Zorla güzellik olmaz.

Sen vatanına sevdâlı bu halkı anlayamazsın. Sen vatanına hizmetkar olan devlet adamlarımızı da anlayamazsın. Zira sen ‘Hakk’ı yansıtan ve insanlık için çalışan hizmetkarlar’ olmayı değil yalnızca kendi cemaatin için her şeyi kendi menfaatlerinize yontmayı bilirsin. Haksız yere vatandaşın parasıyla alınan silahlarla halkına kurşun sıkmayı normal gören alçaklar-hâinler bizi anlayamazlar. Yazıklar olsun sana…

Herkes nefsinin geldiği seviyede hayâtını yaşar. Kimi en sevdiği canını (nefsini) en sevdiği vatanı için fedâ eder. İşte o zaman o yer “vatan”dır. Uğrunda ölen varsa orası vatandır, diyor şâir. Kimisi de yanlı-art niyetli-şer odaklar ile işbirliği içinde vatanını satar, en mahrem devlet sırlarını düşmanlara servis eder. Ne için? Bu resmen vatan hâinliğidir. Vatanın sırlarını emânettir diye üstüne titremen gerekirken ülkeni dünyâya rezil etme çabasına neden girdin? Her şeyi kendi cemaatinin faydası için yaptın. Her işi konuşmaları, şifreledin, insanları dinledin, kodladın, kaydettin, mahreme girdin, herkesin özelini gün gelince kullanmak üzere istifledin. Sâhip olayım derken ait olamadın. Senden olmayanlardan nefret ettin, nefret ederken sevemedin. İnsanları ayrıştırdın, böldün, parçaladın. Bununla motive oldun.

YAZIKLAR OLSUN SANA…

Sen bizim “vatan” anlayışımız anlayamazsın. Vatan bizim her şeyimizdir. Vatan bizim namusumuzdur. Vatan satılmaz. Vatan bölünmez bir bütündür. Vatan bizim için iman kadar değerlidir.

Bilesin ki dünya seni hep ülkesini satan hâinler olarak belleyecek. Dünya böyle de ya ahret!...

NOT : Gaziantep’teki menfur hâdiseyi yürekten lânetliyoruz. Ölenlere Hz. Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralılarımıza âcil şifâlar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR