Vasada Antik Kenti’ne yönlendirme levhaları

Vasada Antik Kenti’ne yönlendirme levhaları

Seydişehir Bostandere Mahallesi'nde bulunan ve 3. derece Arkeolojik Sit Alanı statüsü taşıyan “Vasada Antik Kenti” için Kahverengi yönlendirme levhaları dikildi.

Seydişehir Bostandere Mahallesi'nde bulunan ve 3. derece Arkeolojik Sit Alanı statüsü taşıyan “Vasada Antik Kenti” için Kahverengi yönlendirme levhaları dikildi. Seydişehir'de 9 yıl önce başlayan bir serüven nihayet sona erdi. Seydişehir Bostandere Mahallesi'nde bulunan ve 3. derece Arkeolojik Sit Alanı statüsü taşıyan “Vasada Antik Kenti” için 9 sene önce verilen dilekçenin gereği sonunda yapıldı. Antik kent için yönlendirme levhaları dikildi. Tarihçiler, bu noktanın turizm açısından büyük bir potansiyelinin de olduğunu dile getirdi.

ÇOK SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurulan Tarihçi Ercan Arslan ise şunları aktardı: “Vasada Antik Kenti, Antik Çağ Anadolusu’nda Roma Devri kentlerinden biridir. Günümüz Bostandere Mahallemiz’de Aktepe mevkiindedir. Burası Konya Koruma Kurulunu 11.11.1988 tarih ve 325 nolu karar,24.05.1996 tarih ve 2265 nolu kararları ile iki kez I.Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edilmişti. Bostandere Mahallemiz ise 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı durumundadır. Konya İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne İlçemiz Vasada Antik Kenti ve Tiyatrosu için Konya-Seydişehir Karayolu Bostandere Mahallesi yol ayrımına Kahverengi Turizm Levhası dikilmesi yönündeki girişimlerimiz nihayet sonuç verdi. Bu yaklaşık dokuz yıl önce 31.08.2010 tarihli dilekçemiz ve ekleriyle başlayan bir süreç. Bu zaman içerisinde en son 18.03.2018 tarihinde tekrar müracatımızı yapmıştık. Konya İl Kültür Turizm Müdürlüğü dilekçemizde belirtmiş olduğumuz Vasada Antik Kenti yönlendirme levhaları için Karayolları 3. Bölge Müdürlüğüne başvurarak ilgili Müdürlüğün yazısı ekli cevap ile tarafımıza dönüş yaptı ve yönlendirme levhaları da yakın zamanda dikildi. Bu ilçemiz turizmi özelde ise Bostandere mahallemiz adına son derece sevindirici bir gelişme. Bundan sonra vakit kaybetmeden ulaşım ve çevre düzenlemesi, yabancı dillerde bilgilendirme panoları, tanıtıcı broşür, tanıtıcı obje tasarım ve üretimi gibi konulara ağırlık verilmesi aşamasına geçilmesi gerekmekte.” Ayrıca Tarihçi Arslan, “Seydişehir’imizin yumuşak gücü olan tarihi ve kültürel mekanlarımızın hak ettiği noktaya taşınmasında çalışmalarımıza hassasiyetle devam edeceğiz” de dedi.

ABDULLAH LEBLEBİCİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.