Varlık Fonu’na devrediliyor!

Varlık Fonu’na devrediliyor!

Kamu bankalarına ait sigorta ve bireysel emeklilik şirketleri de Türkiye Varlık Fonu çatısı altında toplanacak.

Böylelikle Güneş Sigorta, Ziraat Sigorta, Halk Sigorta Varlık Fonu’nun altında kurulacak ayrı bir şirkete devredilecek. Vakıf Emeklilik, Ziraat Emeklilik, Halk Emeklilik de Varlık Fonu’nun kuracağı ayrı bir şirket altında birleşecek.

Kamu bankalarına ait sigorta ve bireysel emeklilik şirketleri, Türkiye Varlık Fonu’nda (TVF) toplanıyor. TVF tarafından yapılan açıklamada, projenin 2020 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Proje kapsamında Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, KPMG ve Esin Avukatlık Ortaklığının danışmanlık hizmeti vereceği bildirildi. Güneş Sigorta, Ziraat Sigorta, Halk Sigorta birleştirilerek Varlık Fonu’nun altında kurulacak ayrı bir şirkete devredilecek.

Vakıf Emeklilik, Ziraat Emeklilik, Halk Emeklilik de Varlık Fonu’nun kuracağı ayrı bir şirket altında birleşecek. TVF açıklamasında, “kamu bankalarının kontrolünde bulunan sigorta ve bireysel emeklilik şirketlerinin faaliyetlerini tek bir çatı altında sürdürülmesinin, ölçek ekonomisinin oluşturulmasına ve bankacılık dışı finansal sektör büyüklüğünün dünya ortalamasına ulaşmasına katkı sağlayacağı” vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.