Varis ve Saç Ekimi Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Varis ve Saç Ekimi Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Öncelikle varis tedavisinin bilimsel yöntemlerle tedavi edilmesi gerektiği bilinmelidir. Varis tedavisi için bacaklarınızda kanama ve yaralar oluşmasını beklemeden tedavi sürecini başlatılması en önemli etkendir.

Öncelikle varis tedavisinin bilimsel yöntemlerle tedavi edilmesi gerektiği bilinmelidir. Varis tedavisi için bacaklarınızda kanama ve yaralar oluşmasını beklemeden tedavi sürecini başlatılması en önemli etkendir. İleri boyuta ulaşmadan varis tedavisine başlamak tedavi süreci açısından da oldukça önemlidir. Varis tedavisi için Kalp Damar Cerrahisi bölümüne gidilmesi gerekmektedir.

Saç ekimi tedavisi için ise öncellikle saç ekimi konusunda uzman olmuş bir estetik cerrahına görünmemiz gerekmektedir. Saçınızın dükülme yoğunluğu ve saç açıklığı ile ilgili olarak bir rapor alınır ve sonrasında da olarak hangisinin kullanılacağı konusunda hem fikir olunacaktır.

Ameliyatsız Varis Tedavisi, Lazer Varis Tedavisi, Radyo Frekans, Köpükle Varis Tedavisi, Skleroterapi çeşitli varis tedavi yöntemleridir. Varis sorununun kişide ilerlemeden önce tedavi edilmesi yani Ameliyatsız Varis Tedavisi uzman bir hekim tecrübesi ile şuan kamu hastanelerinde sadece Lazer ile uygulanabilmektedir. Bu yöntem yalnızca kılcal varislerin tedavisinde etkili olabilmektedir ve lazer sonucu %95-100 e kadar etkili olmaktadır. Kişilerin varis sorununun ne derece olduğuna bakılarak tedavi yöntemi oluşturulmaktadır. Varis şikayetlerinin azaltılması için yapılması gerekenler arasında günlük yürüyüşler, varis yastıkları, varis çorabı, masaj ve yüzme en önde gelenlerdir. Fakat bilinmesi gerekir ki bunlar sadece şikayetleri azaltan etkenlerdir. Bu etkenler şikayetlerinizi tamamen ortadan kaldırmamaktadır. Şikayetleriniz azaldı sonucuna vararak tedavi geciktirilmesi ciddi sonuçlara yol açmaktadır. Varis sorunlarının tamamen yok edilmesi için tedavi şart olmaktadır.

Varislerin ortaya çıkardığı damar genişlemesi ilk zamanlar fiziki bir sıkıntı vermeyip, ancak ilerleyen zamanda kişinin dayanması güç ağrılar yaşamasına sebep olmaktadır. Ağrıların yanında varisin ilerlemesi ile kaşıntı, kramp ve kanamalar görülmeye başlamaktadır. Bu durumlar asla normal bir durum olmayan acil dikkate alıp, tedavi olmadığınızı gerektiren ciddi sağlık problemleridir. Bacaklarda ortaya çıkan bu kanama problemi zamanla iyileşmeyen yaralara Varis Ülseri denilen hastalığa neden olmaktadır. Bacaklarda ortaya çıkan bu durum görenleri korkutacak seviyede olabilmektedir. Varis ülseri tedavi edilen bir sağlık sorunudur fakat tedavi sürecinizi bir uzman hekime danışarak en kısa sürede başlatmanız gereklidir. Varis tedavisi bittikten sonrası içinde hekimden detaylı şekilde yapılması ve yapılmaması gerekli olan durumların bilgisi alınmalıdır. Tedaviden sonra bir kısım şikayetler görülebilmektedir.  Bunlar doktor tarafında değerlendirilmeli ve gereken yapılmalıdır. Şikayetlerin tamamen geçmesi tedavi bitişi ardından 2 ya da 3 haftayı bulabilmektedir.

Son olarak varisten sonra saç ekimi sürecinden de bahsetmek gerekirse, saç ekimi işlemi de bittikten sonra bir süre doktor tavsiyesine uyulması gerekmektedir. Özellikle saçın derisine uygulanan saç köklerinin düzelmesi ve yaraların kapanması 2-3 haftayı bulabilecektir. Bu yüzden tedavisinde de belirli bir süre şikayet olabilir. 2-3 haftalık bir süreç sonrasında ise tam olarak iyileşmeler başlayacaktır ve yeniden doktorunuza görünerek son kez kontrol yapılması gerekecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.