‘VAR’ sız Kartal  kaç puan alırdı ?

‘VAR’ sız Kartal  kaç puan alırdı ?

Süper Ligde zor bir sezon geçiren İttifak Holding Konyaspor VAR sistemi ile kaç puan kazandı? Kaç Puan kaybetti. Yeşil-beyazlı ekibin 6 maçında VAR uygulamasına başvuruldu 

VAR sistemi 2019-2020 sezonunda uygulanmasaydı puan durumu nasıl olacaktı? sorusunun cevabını bu sayfalardan bulabileceksiniz. 2018-19 sezonundan beri Süper Lig'de uygulanan VAR (Video Asistan Referee) sistemi ile gol, penaltı, kırmızı kart gibi önemli detaylar tekrar incelenip karar veriliyor. 

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda hakemlerimiz bir çok VAR sistemini kullandılar ve kritik kararlarını ya değiştirdiler ya da kararlarında emin oldular.

Konyaspor VAR sistemi uygulaması ile 5 puan kaybetti.İşte Konyaspor’un VAR uygulaması ile kazandığı ve kaybettiği puanlar

3. HAFTA 

KONYASPOR-ANTALYASPOR: Maçın ilk yarısında Milosevic ile Konyaspor golüğ bulmuş ancak atağın başlangıcında golü atan Milosevic'in topu elle kontrol ettiği VAR sistemi sonucu ortaya çıkınca gol geçersiz sayıldı. Böylece VAR sistemi olmasaydı Konyaspor +2, Antalyaspor -1 olacaktı.

6.HAFTA 

KONYASPOR-KAYSERİSPOR: maçın son anlarında mücadele  1-1 devam ederken ceza sahasında yaşanan pozisyonu VAR sisteminde izleyen Alper Ulusoy penaltı kararı verdi. Konyaspor kazandığı bu penaltıyı gole çevirdi ve maçı 2-1 kazandı. VAR sistemi olmasaydı Konyaspor -2, Kayserispor +1 puan olacaktı.

7.HAFTA

KASIMPAŞA-KONYASPOR: Maçın ilk golünü Ömer Ali filelere gönderdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağı kaldırdı ardından VAR sistemi sonucu pozisyonunda ofsayt olmadığı ortaya çıktı. Maçın son golünde ise penaltı vuruşunu kurtaran kaleci Fatih Öztürk'ün pozisyonu VAR sistemi sonucu fark edilip penaltı tekrar edildi ve ikinci vuruş gol oldu. Böylece Konyaspor'un iki golü geçersiz olmaktan çıktı

12. HAFTA

KONYASPOR-BEŞİKTAŞ: Maçın başında Konyaspor'un bulduğu golü VAR monitöründe izleyen Fırat Aydınus ofsayt kararına hükmetti ve golü geçersiz saydı. VAR sistemi olmasaydı Beşiktaş -2, Konyaspor +1 puan olacaktı

21. HAFTA

KONYASPOR-DENİZLİSPOR: Ev sahibi takım ilk yarıda bulduğu gol, VAR incelemesi sonucu ceza sahasında Selim Ay'ın elle topu arkadaşına aktardığını tespit etmesi sonucu iptal oldu. VAR sistemi olmasaydı Konyaspor +2, Denizlispor -1 olacaktı.

26. HAFTA

KONYASPOR-FENERBAHÇE: Sezonun 26. hafta maçında evinde Fenerbahçe ile karşılaşan Konyaspor  16. dakikasında Ömer Ali’nin yaptığı kafa vuruşu pozisyonunda topun çizgiyi geçip geçmediği tartışması yaşandı. Birçok futbol sever topun çizgiyi geçtiğini iddia etse de hakem Hüseyin Göçek VAR’dan gelen uyarı üzerine oyunu devam ettirdi. Karşılaşma 1-0 Konyaspor’un üstünlüğü ile tamamlandı. Aksi bir skorda ise Konyaspor VAR nedeniyle puan kaybetmiş olacaktı.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.