Van Aktif Eğitim-sen: Fişleme Ve Tasfiye Bir An Önce Terk Edilmeli

Van Aktif Eğitim-sen: Fişleme Ve Tasfiye Bir An Önce Terk Edilmeli

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Van İl Temsilcisi Şevket Gengörü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle yeni eğitim-öğretim döneminin birçok problemle birlikte, adeta patlamaya hazır...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Van İl Temsilcisi Şevket Gengörü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle yeni eğitim-öğretim döneminin birçok problemle birlikte, adeta patlamaya hazır bir bomba gibi başladığını söyledi. Gengörü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın fişleme, tasfiye, kadrolaşma vb. illegal faaliyetleri biran önce terk etmesi gerektiğini belirtti.

Van’ın en işlek caddesi üzerinde bulunan Feqiye Teyran Parkı önünde basın açıklamasında bulunan Aktif Eğitim-Sen üyeleri, eğitim öğretimdeki problemlerin kısa vadede çözülecek bir durum olmadığına dikkat çekerek, giderek zorlaşan bir süreçle karşı karşıya olduklarının altını çizdi. Sendikanın Van İl Temsilcisi Şevket Gengörü, ne ülkenin yarınlarının emanet edileceği çocukların ne de bugünün çocuklarının, iktidarın ve bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkûm edilmesine seyirci kalmayacaklarını savundu.

Ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduklarını belirten Gengörü, “Bu yüzden, çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt-üst edilmesine, özel okullara teşvikler verilirken, devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına ‘Hayır’ diyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, son dönemde eğitimin milli olma özelliğini zedeleyecek uygulamalara imza attığını söyleyen Gengörü, “Milli eğitim sistemimiz, planlı ve sistematik olarak toplumdaki tüm kesim, görüş ve anlayışların üzerinde ve tümünü kuşatıp kucaklayan bir anlayıştan uzaklaştırılarak, sadece siyasi iktidarca makbul sayılan tek tipçi bir anlayışla siyasallaştırılmaktadır. Siyasi irade, Bakanlığın tüm kademelerinde ve okullarımızda, partizan bir anlayışla hareket ederek siyasal ve sendikal kadrolaşmaya gitmektedir. Aktif Eğitim-Sen olarak bu yöndeki tüm uygulamalara ‘hayır’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğitim sistemimizin 2014-2105 eğitim-öğretim yılına ağır yaralı olarak girdiğini aktaran Gengörü, TEOG’da yerleştirmeleri tamamlayamayan, öğretmen atamalarını vaktinde yapamayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yaşanan onca kargaşa ve kaosun ötesinde, okulları fiziki imkanlar açısından da adeta yokluğa mahkum ettiğini savundu.

Şaibeli kriterlerle özel okullara teşvik veren hükümetin, devlet okullarının maddi imkansızlıklarıyla, hele hele fiziki eşitsizlikleriyle neredeyse hiç meşgul olmadığını savunan Gengörü, “Eğitim sistemimizi baştan aşağı modernleştireceği iddiasıyla dev bir bütçe kullanılarak uygulamaya konulan Fatih Projesi, tablet ihaleleriyle bazı yandaş sermaye gruplarına mali kaynak aktarmaktan öteye gidememiştir. Proje, ilgililerin basiretsizlikleri yüzünden adeta ölü doğan ve az sayıda okulda dağıtılarak çocukların elinde oyuncak olmaktan öte geçemeyen tabletlerle sınırlı kalmıştır. Şu anda ülkemizin birçok köyünde, kasabasında hatta şehirlerimizde 60-70 kişilik sınıflar, laboratuvarsız, boyası, badanası yenilenememiş, bakımı, onarımı yapılamamış, sırası, masası kırık dökük okullar mevcuttur. Çok sayıda okulumuz, müdürlüklerdeki belirsizlik ve ödenek yetersizliği yüzünden eğitim öğretim dönemine yokluklar içinde girmek zorunda kalmıştır. Aktif Eğitim-Sen olarak, devletin kaynaklarının, eğitim ortamları ve öğretmenlerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi yerine hayırsever olduğu iddia edilen iş adamlarına peşkeş çekilmesine ‘Hayır’ diyoruz.” diye ifade etti.

Gengörü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın fişleme, tasfiye, kadrolaşma vb. illegal faaliyetleri biran önce terk etmesi ve asli görevi olan eğitim-öğretime yönelmesi gerektiğini kaydetti. Aktif Eğitim-Sen üyeleri, basın açıklamasının ardından sessiz şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.