Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Valimiz Muammer Erol’la…

Valimiz Muammer Erol’la…

Şehirde memurun-işçinin belli bir mesaisi vardır, o saatte işinin başında olur. Amir pozisyonunda olanlar, mesela şehrin en büyük mülki amiri belki biraz daha esnek olarak geç gelme yetkisini kullanabilir,  sonuçta o zaten sorumluluk sahibi olarak işin şuurunda bir istismar yapacak değildir.

Serbest meslek erbabı, esnaf- tüccar için de Konya’da taa ahilikten kalma bir adet vardır. Sabah namazından sonra erkenden besmeleyle dükkan açılır, etraf süpürülür, sulanır ve Allah’ın rızkı, nasip-bereket beklenir.

Ama son zamanlarda hayatımıza pek çok bid’atlar girdiği gibi geç saatlere kadar yatıp öğleye doğru işe-güce başlama bid’ati de yaygınlaşmaya başladı. Hatta bırakın öğleye doğruyu, meşhur “Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?” kitabından sonra “Öğle Namazına Nasıl Kalkılır?” kitabı bile yayınlandı bu ülkede! Yani ikindiye kadar yatanlar bile türemiş!

İnsanlar tuhaf tuhaf, fıtrata aykırı alışkanlıklar peydah etmeye başladı. Gece yarılarına kadar oturup sonra da böyle geç kalkıp işe gidenleri ayıplamak için meşhur sözdür: “Vali bile makamına oturdu, işe başladı, sen hala sivtiniyorsun” derler.

Bunları niçin söylüyorum?

Geçtiğimiz hafta sonu Konya Valimiz Sayın Muammer EROL Bey’i makamında ziyaret edip bir programa davet ettik. Sağolsunlar bu akşam 21 30’da Kanal 42 Televizyonunda misafirimiz/misafiriniz olacak.

Her sabah saat 07 00 civarında Meram Yeni Yol’da Eğitim-Araştırma Hastanesi civarından geçerim. Malum kış günü, bu saat sabah namazından çıkış ve güneşin yeni doğduğu saatler. Değerli Valimizi o saatte, daha resmi mesai başlamadan, günün ilk ışıkları ile beraber yolda görür, kendisine dua ederim.

Yani Vali bile işe başladığı halde, hem de herkesten geç değil, herkesten önce işe başladığı halde bu şehirde hala uyuyanlara ne demeli bilmem.

Tarihte meşhur menkıbedir:

Kadının evine hırsız girmiş, ev sahibi derin uykuda. Hırsız gürültü-patırtı ile ne varsa almış götürmüş. Sabah evi soyulan kadın halifeye şikayete gitmiş. Halife olayı dinleyince “Behey kadın, bu kadar gürültü patırtı arasında hiç mi uyanmadın, nasıl bu kadar emniyette olabilirsin, kime güvendin de böyle derin uykuya daldın?” deyince, kadın: “Efendim ben halifemiz uyumaz, bizi bekler zannederdim!” demiş.

Konya’da elhamdülillah ki Konyalı uyurken yollara düşen bir vali var. Darısı tüm idarecilerin ve idare edilenlerin başına!

Valimiz Muammer EROL, Konya’ya yeni gelmesine rağmen şehrin demografik yapısını, sosyal tabakalarını çözmüş ve neşter vurmaya da başlamış bile.

Bizim konuştuğumuz; insanların dışlanmaması, reklamı yapılmadan madde bağımlılığı ile mücadele, çocuklarımıza-gençlerimize sahip çıkma, aile içi sevgi ve iletişim… gibi konulardan biz çok istifade ettik. Bunları burada tekrarlamaya gerek yok.

 Ama siz siz olun, Sayın Valimizi bu akşam Kanal 42’de canlı yayında kendi ağzından birebir dinleyin ve samimi, yüreği yanan, hizmet aşkı ve heyecanı taşıyan bu değerli insanın uyarılarına kulak verin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR