Validebağ'ın 80 Yaşındaki Eylemcileri

Validebağ'ın 80 Yaşındaki Eylemcileri

Üsküdar Validebağ Korusu'ndaki eyleme, 80 yaşındaki Ali Budak ve Zehra Ulukaya da destek verdi. Vatandaşlar, yaşlı kadın ve erkeğe büyük ilgi gösterdi. Validebağ Korusu'nda inşaat yapımına ilişkin eylemler sürüyor. Eyleme bugün, 80 yaşındaki...

Üsküdar Validebağ Korusu'ndaki eyleme, 80 yaşındaki Ali Budak ve Zehra Ulukaya da destek verdi. Vatandaşlar, yaşlı kadın ve erkeğe büyük ilgi gösterdi.

Validebağ Korusu'nda inşaat yapımına ilişkin eylemler sürüyor. Eyleme bugün, 80 yaşındaki Ali Budak ve Zehra Ulukaya da katıldı. İnşaat çalışmalarıyla ilgili konuşan emekli asker Ali Budak, dinin siyasete alet edildiğini söyledi. Sürdürülmek istenen inşaat çalışmasından büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden Ali Budak, “Camii kainatın altıdır, cami dört duvar altına sıkışıp da burası Allah’ın evi demek ihanettir, utanıp sıkılmıyorlar da. Dini siyasete alet ediyorlar, ayıp günah yani.” dedi.

Polis ve zabıtanın halkın karşısına çıkartılmasından rahatsızlık duyduğunu ifade eden Budak, “Bir taraftan polisi, bir taraftan belediyecisi, diğer taraftan zabıta bunları almışlar, kime karşı? Orada polis silahı almış eline halka karşı tutuyor. Gittim dedim ki ona 'oğlum bu silahı halka tutuyorsun ayıp günahtır. Ben de bu silahı 30 sene taşıdım ama sizin gibi yapmadım. Bu silahı omuzunuza asın’ dedim. 'Halka karşıda tutmayın' diye de ikaz ettim, 'bunları kendimiz koruyacağız, sizi biz koruruz merak etmeyin' dedim. Burada anarşist yok.” diye tepkisini dile getirdi.

80 yaşındaki Zehra Ulukaya ise "Bu polislere karşı Allah size dayanma gücü versin, ben 80 yaşındayım ama sizler için, gençler için buradayım." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.