Validebağ’da Eylemciler Çadırları Topladı

Validebağ’da Eylemciler Çadırları Topladı

Üsküdar Validebağ Korusu yanında yapılması planlanan inşaata karşı direnen eylemciler, çadırlarını topladı. Bir tane sembolik çadır bırakan eylemciler, burada direnişlerine devam edecek. Validebağ Korusu yanındaki parka cami inşaatına...

Üsküdar Validebağ Korusu yanında yapılması planlanan inşaata karşı direnen eylemciler, çadırlarını topladı. Bir tane sembolik çadır bırakan eylemciler, burada direnişlerine devam edecek.

Validebağ Korusu yanındaki parka cami inşaatına direnen eylemciler, günlerdir içinde kaldıkları çadırları topladı. Sembolik olarak yemek dağıtılan bir tane çadır bırakan eylemciler, direnişe devam edeceklerini söyledi. Bazı eylemciler, çadırların toplanmasıyla direnişin bitmediğini belirterek, kendilerinin yanlış anlaşılmamasını istedi.

Çadırların toplandığını ancak direnişin devam edeceğini belirten Yaşar Alyazıcı, “Taksim olaylarında bir ders aldık. Çadırlar devletin gözüne batıyor. Geliyor başımıza yıkıyor yani gücümüz yetmiyor. Sembolik olarak tek çadır olması, fakat halk olarak biz yine buradayız. Gereken direnişimizi göstereceğiz sonuna kadar. Efendice, dürüstçe mücadelemizi yapacağız. Böyle olması bence daha iyi. Kavga etmekle, kırmakla, dökmekle bence bir şey olmaz. Güzelce direniş gösterirsek inşallah anlayış gösterirler. Yapılmaması için direneceğiz fakat dediklerini yapıyorlar bunlar. Yerel mahkemeden karar çıkartılar yapılması için. Biz devletten büyük değiliz. Gereken tepkimizi gösteriyoruz ama artık insaf onlarda. Çoluk çocuğun, halkın gideceği bir parkı cami diye milletin duygularını sömürüp şey yapmasınlar. Burada bir sürü cami var. Evde de namaz kılınabiliyor zaten çok cami var. Neden yaptıklarını da bilmiyoruz. Doğru düzgün açıklama da yapmıyorlar. İnşallah halkın dediği olur.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.