Vali Tutulmaz Koruyucu Aileler İle İftarda Bir Araya Geldi

Vali Tutulmaz Koruyucu Aileler İle İftarda Bir Araya Geldi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde, koruyucu aileler ile iftarda bir araya geldi. Siirt Öğretmen Evi'nde düzenlenen iftar yemeğine, Vali Yardımcısı Mustafa Pala,...

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde, koruyucu aileler ile iftarda bir araya geldi.

Siirt Öğretmen Evi'nde düzenlenen iftar yemeğine, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, eşi Asuman Pala, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, İl Müftüsü Faruk Arvas, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları ve koruyucu aileler ile çocuklar katıldı. İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından yapılan duanın ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın,’Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı, çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından büyük bir önem taşıdığını’ bildirdi.

Tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımı olduğunu ifade eden Sayın konuşmasına şöyle devam etti: "Koruyucu aile hizmetleri kapsamında, İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde 21 çocuğumuz, 12 ailenin yanına yerleştirilmiştir. Bu uygulamanın daha da yaygınlaştırılması için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Koruyucu ailelerimize teşvik ve destek amacıyla aylık olarak; okul öncesi 4-5 yaş aralığındaki her çocuk için 548 tl, İlkokul 5-8 sınıflar için 654 tl, Lise ve dengi 15-18 yaş arası çocuklar için 714 TL, yüksek öğrenimde eğitim gören çocuklar için de 812 tl aile ücreti olarak destek verilmektedir. Aylık düzenli aile yardımlarının yanında, servisle okula giden çocuklar için aylık 153 tl, her yıl Eylül ayında bakım yardımına ek olarak 2 kat eğitim yardımı, her yıl Şubat ve Ağustos aylarında bakım yardımına ek olarak 1 kat giyim yardımı, meslek edinme kursu için yıllık 1.302 tl, seviye belirleme ve dershaneler için 2.448 tl, üniversiteye hazırlık için de 3.814 tl maddi destek sağlanmaktadır."

Konuşmanın ardından, Vali Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz, koruyucu ailelerin masalarını tek tek gezerek, sohbet etti. Koruyucu ailelerin sorunlarını da dinleyen Vali Tutulmaz, ailelerin taleplerini ilgililere not aldırdı. İftar programı, Ebu Vefa Camii İmam Hatibi İbrahim Çoban’ın üç dilde seslendirdiği ilahiler ile sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.