Vali Türker: Öğretmenlerimizin Hakları Maddi Manevi Ödenmiyor

Vali Türker: Öğretmenlerimizin Hakları Maddi Manevi Ödenmiyor

Antalya Valisi Muammer Türker, yöneticilerin öğretmenlere yeterince motivasyon sağlamadığını ve haklarının maddi manevi ödenmediğini ifade etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Antalya’da da çeşitlik etkinliklerle...

Antalya Valisi Muammer Türker, yöneticilerin öğretmenlere yeterince motivasyon sağlamadığını ve haklarının maddi manevi ödenmediğini ifade etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Antalya’da da çeşitlik etkinliklerle kutlandı. Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen kutlamaya protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, öğretmenlerin çok kutsal bir savaş yönettiğini, bu savaşında hiçbir şekilde tartışılamayacağını söyledi. Öğretmenlerin çocukları yarınlara hazırladığını kaydeden Gülay, geleceğin teminatı çocukları yetiştiren her öğretmene tek tek teşekkür ederek 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

"ÖĞRETMENLERİN HAKLARININ ÖDENDİĞİNİ SÖYLEYEMEYİZ"

Öğretmenlerin en iyi şekilde donanıma ve imkânlara kavuşturulmasının bütün yönetimlerin ideali olması gerektiğini hatırlatan Antalya Valisi Türker, bunun da asla arzu edilen seviyede olmadığını açıkladı. Öğretmenlerin haklarının çok fazla ödenmediğini belirten Vali Türker, "Öğretmenlerin hem maddi bakımdan haklarını çok fazla ödeyebildiğimizi söyleyemeyiz hem de manevi bakımdan onlara yeterince motivasyon sağladığımızı söyleyemeyiz. Ama imkânlar nispetinde şüphesiz ki her zaman daha iyilerin yapılması mümkündür. Bunun içinde hepimizin gayret göstermesi gerekiyor." dedi.

"ANTALYA’DA TÜRKİYE ORTALAMASI’NIN ÜZERİNDE EĞİTİM VERİLİYOR"

Turizmin başkenti Antalya’da Türkiye ortalamaların üzerinde eğitim göstergeleri gördüklerini hatırlatan Antalya Valisi Türker, buradaki okulların nitelikleri, maddi imkanları ve öğretmen başına düşen öğrenci sayılarının az olduğunu, bu bakımdan da Antalya’nın çok şanslı olduğunu vurguladı.

Eğitimde artık kalite standartlarının yükseltilmesi gerektiğine vurgu yapan Türker, sadece diploması ve karnesi olacak kişiler yetiştirilmemesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "İnsani değerler yönünden kaliteli nitelikli bireyler yetiştirmeye yönelmeliyiz. Bu görev de en başta öğretmenlerimize düşüyor. Daha güçlü ve daha büyük Türkiye’yi öğretmenlerimizin yetiştirdiği öğrenciler kuracak."

BOYUNDAN BÜYÜK HEDİYESİNİ TAŞIYAMADI

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Antalya ili genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Kompozisyon dalında Metin-Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi öğrencisi Berre İlayda Kılıç, şiir dalında Hilmi Caner Saraçoğlu Ortaokulu öğrencisi Gülsüm İçen, resim dalında da Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Dursun Ege Yılmaz birinci oldu. Bu öğrencilere Vali Türker plaket ve hediyelerini takdim ederken resim dalında dereceye giren birinci sınıf öğrencisinin hediyeleri taşıyamaması salondakileri kahkahaya boğdu. Öğretmenler günü kutlaması Demre Belediyesi tiyatro gurubunun ‘Töre’ adlı oyunu ile son buldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.