Vali Turhan: Eğitimde Başarı İçin Sınavla Girilen Okul Sayısı Azaltılmalı

Vali Turhan: Eğitimde Başarı İçin Sınavla Girilen Okul Sayısı Azaltılmalı

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, sınavla girilen okulların sayısının azaltılmaması halinde eğitimde başarılı olunamayacağını belirterek, "Balıkesir'de dört beş tane sınavla girilen okul olmalıdır.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, sınavla girilen okulların sayısının azaltılmaması halinde eğitimde başarılı olunamayacağını belirterek, "Balıkesir'de dört beş tane sınavla girilen okul olmalıdır. Bunu sağladığımızda, her okuldan başarılı öğrenci çıkacağına inanıyorum. Sadece sınavlarda başarılı olan öğrenciler değil, iyi birer vatandaş, iyi insan yetiştirmemiz gerekiyor." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi koordinasyonunda yürütülen Balıkesir Eğitimde 2015-2019 Stratejik Yönetim ve Planlama Uygulamaları Çalıştayı başladı. Otel Basri'deki çalıştaya Vali Turhan, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ar-Ge birimi yetkilileri, okul müdürleri ve eğitimciler katıldı. Program hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, ilde stratejik planlama felsefesini içselleştirmiş, eğitim öğretimde kalite ve barışa odaklanmış, yarının eğitim kurumlarını oluşturmak istediklerini söyledi. Bütçe dağıtımlarının birimlerin ortaya koyduğu plan ve öngörülere göre yapılmasını sağlamayı, stratejik planlama anlayışını bir uygulama kültürü olarak benimsediklerini ifade etti. Strateji Geliştirme Başkanı Erdel de Milli Eğitim Bakanlığı'nın toplumun taleplerine karşı duyarlı, katılımcılığa önem veren, hedef ve önceliklerini netleştirmiş, şeffaf ve etkin bir kamu yapılanmasının gereği stratejik yönetimi benimsendiğini bildirdi.

Okullardaki sosyal ve sportif faaliyetlerin sınavlar kadar önemli olduğuna dikkat çeken Vali Turhan ise, "Bakanlığımızın stratejik faaliyetlerinde sosyal ve sportif faaliyetlere, en az sınav başarısına yönelik planlar kadar öncelik verilmelidir. Sınavla girilen okulların sayısı azaltılmayınca eğitimde başarılı olamayız. Son yapılan düzenlemeler devrim niteliğindedir. Performans sistemiyle Balıkesir’in eğitiminin yükseleceğine inanıyoruz. Bir okul yapıyorsak mutlaka spor salonu ve sosyal donatılarının olması gerekiyor. Bu uygulamaya geçileceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Programın ikinci bölümünde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın stratejik yönetim yaklaşımı ve kapsamı hakkında eğitimci Fatih İşlek ve Mali Hizmetler Uzmanı Adem Türedi bilgi verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.