Vali Toprak'tan Konya'ya övgü

Vali Toprak'tan Konya'ya övgü

Merhaba Gazetesi ekibinin ziyaretinde Konya'dan övgü ile bahseden Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Konya, huzur ve kardeşlik şehridir. Konya halkı ise mütevazi ve misafirperverdir” dedi

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Haber Müdürü Halid Şen ve Muhabir Emre Özgül, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak, Sarıkulak ve ekibine teşekkür etti. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Vali Toprak'a hayırlı olsun dileklerini ileterek, kendisine çalışmalarında başarılar diledi.

FARKLI BİR VİZYONA SAHİP ŞEHİR: KONYA

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise Konya'nın tarihi ve kültürel bir şehir olduğunu, Selçuklu devletine başkentlik yapmış Konya'nın ayrı bir misyon ve vizyon taşıdığına vurgu yaptı. “Konya, bir huzur şehridir” diyen Vali Toprak, “Şehrimiz her anlamı ile güzellikleri bağrında taşımaktadır. Konya halkı, mütevazi ve candandır. Misafirperverdir. Tarihten izleri silinmeyecek Selçuklu devletine başkentlik yapmış Anadolu şehri Konya, aynı zamanda farklı medeniyetlerin de beşiği olmuştur. Hz. Mevlana gibi bir değerin türbesinin Konya'da olması, önemli ilim ve fikir adamlarının bu topraklarda yetişmesi Konya'nın değerine değer katmıştır. Bunun en net örneğini de geride bıraktığımız Şeb-i Arus törenlerinde gördük. Gelen on binlerce yerli ve yabancı turiste Konyalılar'ın nasıl sahip çıktığına ve onları ne denli hassasiyetle ağırladığına şahit olduk. Gerçekten de Konya bir kardeşlik şehridir.”

KONYA İLE HAKKARİ ARASINDA KÜLTÜREL KÖPRÜ

Konya ile Hakkari arasında bir gönül bağı kurulması gerektiğine de dikkat çeken Vali Toprak, Hakkari'de de devletin çok önemli çalışmalara imza attığına bizzat şahit olduğunu belirtti. Hakkari halkının kendisini çok sevdiğini ve üzüntü ile Konya'ya uğurladığını aktaran Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hakkari'de görev yapmak zor olduğu kadar heyecanlı ve neşelidir de. Hakkari halkı, bizi bağrına bastı. Şahsımı Konya'ya uğurlarken, kendilerinin nasıl teveccühünü kazandığımızı gördüm. Hakkari ile bağlarımı koparmış değilim. Şuan görev yaptığım ve her zaman da övgü ile bahsettiğim Konya ile Hakkari arasındaki gönül ve kültürel bağlılığın artırılmasından yanayım. Hakkari, zengin bir örf, adet, gelenek ve kültüre sahip. Konya'da aynen öyle. Allah, nasip ederse çok değil en geç bir ay içerisinde büyük bir etkinliğe imza atacağız. Tıpkı Anadolu Ateşi gibi gösteriler yapan Reng-i Hakkari ekibini Konya'da ağırlayacağız. Kültürlerin dansı ile Reng-i Hakkari grubunun gösterilerini izleyeceğiz. Bu program, iki şehir arasındaki bağların güçlendirilmesi için bir vesile olacak. Ülkemizin her bir köşesinin ayrı bir güzelliği var. Bizim görevimiz ise bu güzellikleri ortaya çıkarıp, asıl sahibi yani vatandaşımıza tanıtmamız gerekmektedir.”

OSMAN ÖZDEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum