Vali Mutlu, Hac Kafilesini Törenle Uğurladı

Vali Mutlu, Hac Kafilesini Törenle Uğurladı

Diyanet organizasyonu ile hacca giden ilk kafile Atatürk Havaliman'ndan uğurlandı. Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hacı adaylarından mukaddes topraklarda kendisi için de dua etmelerini istedi. Uğurlamada konuşan İstanbul Müftüsü...

Diyanet organizasyonu ile hacca giden ilk kafile Atatürk Havaliman'ndan uğurlandı. Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hacı adaylarından mukaddes topraklarda kendisi için de dua etmelerini istedi. Uğurlamada konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ise, "Tavaf esnasında telefonla konuşanları, başka işlerle uğraşanları görüyoruz. Bırakın bunları, dua edin." dedi.

Türkiye'den gidecek 56 bin hacı adayından Diyanet organizasyonu ile götürülecek olanların ilk kafilesi, Vali Mutlu'nun da katıldığı resmi törenle uğurlandı. Sabah saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı'na gelen hacı adayları arasında, başvurusuna yıllar sonra cevap aldıklarını söyleyenler vardı.

Hacca eşi ile birlikte giden Ahmet Atılan, 8 yıldır beklediklerini ve bu sene olumlu cevap aldıklarını söyledi. Atılan, "Büyük bir özlemle bekliyorduk. Son sene, hele üç aydır büyük bir sabırsızlıkla bekliyorduk." dedi. Ayşe Poşul da 10 yıl bekledikten sonra hac başvurusunun kabul edildiğini ancak bu arada umreye gittiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 'yolculukların en güzeline hazırlanan' hacı adaylarını uğurlamanın kendilerine büyük güç verdiğini söyledi. Mutlu, uğurlamaların, yolculukların, ve misafirliklerin en güzeline giden hacılarla birlikte olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

Gönüllerinin hacca giden vatandaşlarla beraber olduğunu belirten Vali Mutlu, "Keşke bu yolculukta bizlerde sizlerle birlikte olabilseydik diye arzu ediyoruz. O nedenle bizim selamlarımızı götürünüz. Bizler için de dualarınızı esirgemeyiniz. İnşallah İstanbulla birlikte güzel ülkemize, Türkiyemize, bütün İslam alemine, şu anda sıkıntı ve üzüntü içinde olan bütün mübarek topraklarımıza, bütün insanlık alemine, insanlık aleminin barışına, huzuruna, kardeşliğine, Rabbini tanımasına, hayırlı kul olmasına dua ediniz. Af dilemeye, temizlenmeye gidiyorsunuz. İnşallah bugün bu niyetlerle çıktığınız yolculuğunuz mübarek olsun. Niyetleriniz halis, amelleriniz yüce Rabbimin katında kabul olsun." ifadelerini kullandı.

İstanbul Müftüsü Yaran, Türkiye'den bu sene gidecekler hariç bir milyon 253 bin hacı adayı olduğunu söyledi. Rahmi Yaran, "56 bin hacı adayımız yola çıkıyorlar. İstanbul'dan da 8 bin 455 hacı adayımız gidecek." dedi. Türkiye genelinde hacca gidecek hacı adaylarının yüzde 60'ının Diyanet organizasyonu ile yüzde 40'ının da A sınıfı acentalar vasıtasıyla gideceğini belirtti. Diyanet organizasyonu ile giden ilk kafileyi Atatürk Havalimanı'ndan uğurlamak için geldiklerini belirten Yaran, "Son kafilemizi de Allah nasip ederse 28 Eylül tarihinde uğurlayacağız. Sonra bayramı yapacaksınız, yapacağız ve dönüşler başlayacak. Bu havaalanına inmek üzere ilk kafile Cidde havaalanından 8 Ekim tarihinde hareket edecek." bilgisini verdi.

"TAVAF ESNASINDA TELEFONLA KONUŞMAYIN, DUA EDİN"

Yaran, haca adaylarına "O kutsal topraklarda dua etmeyi ihmal etmeyiniz. Bunu özellikle size tembih etmek istiyorum. Duaların kabul olduğu yerler, Mekke, Medine, Arafat, Müzdelife, Mina. Bilhassa tavaf esnasında dua ediniz. Say esnasında dua ediniz. Tavaf esnasında telefonla konuşanlar, başka işlerle uğraşanları çok görüyoruz. Bunları bırakın, kendinizi Allah'a verin." şeklinde uyarıda bulundu. Hacı adaylarına Türkçe de dua etmelerini söyleyen Yaran, "Bildiğiniz dilden daha doğrusu. O Arapça duaların yanında özellikle gönlünüzü Allah'a açın, isteyin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından hacı adaylarını uğurlamak için dua edildi. Ardından da hacı adayları, Vali Mutlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.