Vali Kıraç, Diyarbakırlıları Tavır Almaya Davet Etti

Vali Kıraç, Diyarbakırlıları Tavır Almaya Davet Etti

Diyarbakır’da iki polis memurunun birer gün aralıklarla evlerinin önünde saldırıya uğrayıp şehit olmasıyla ilgili açıklama yapan Vali Mustafa Cahit Kıraç, "Bu bir hain saldırıdır. Diyarbakırlılar olarak hep beraber karşı çıkmalıyız....

Diyarbakır’da iki polis memurunun birer gün aralıklarla evlerinin önünde saldırıya uğrayıp şehit olmasıyla ilgili açıklama yapan Vali Mustafa Cahit Kıraç, "Bu bir hain saldırıdır. Diyarbakırlılar olarak hep beraber karşı çıkmalıyız. Özellikle sivil toplum örgütlerini ve gerçek Diyarbakırlıları bu meselede tavır almaya davet ediyorum." dedi.

Diyarbakır’da dün evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Ali Kızıloğlu için düzenlenen cenaze törenine katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, gazetecilerin sorularını cevapladı. Vali Kıraç, "İki şehidimiz var. Biri Osman Bal, onları dün uğurladık. Bugün de Ali Kızıloğlu adlı bir kardeşimizi uğurladık. Bu eylemi gerçekleştirenleri hain olarak ilan ediyorum. Bu şer güçler bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü hiçbir zaman bozmadılar, bozamayacaklar. Çünkü biz bin yıldır bu coğrafyada kardeşliğimizi ve insanlara olan ilişkilerimizi hep insan memnuniyeti üzerini kurmuş bir ülkeyiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesini kendisine ilke edinmiş bir ülkeyiz. En kısa zamanda faillerinin bulunarak adalet önüne çıkartılmasında huzurlarınızda sizleri ifade ediyorum." diye konuştu.

İki olayın bağlantı olup olmadığıyla ilgili soru üzerine Vali Kıraç, "Şu an bunu söyleyemem. İki olay çok yeni, elimizde yeterince deliller var, özellikle ikinci hadise ile ilgili.

Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor." karşılığını verdi.

'Terör saldırısı mı?' şeklindeki soruya ise Vali Kıraç şöyle cevap verdi: "Arkadaşlarımız çalışmalarını tamamlasın sonra açıklarız. Ama bu bir hain saldırıdır. Diyarbakırlılar olarak hep beraber karşı çıkmalıyız. Özellikle sivil toplum örgütlerini ve gerçek Diyarbakırlıları bu meselede tavır olmaya davet ediyorum."

'ÇÖZÜM SÜRECİNE YÖNELİKTİ DEMEK İÇİN SOMUT DELİLERİN OLMASI GEREKİYOR'

Olayın çok yeni olduğunu ifade eden Vali Kıraç, olayın savcılık ve adli aşamasının devam ettiğini kaydetti. 'Bu saldırıların çözüm sürecine yönelik olup olmadığı ya da çözüme doğru bazı grupların yapmış olabilme ihtimali var mı?' şeklindeki soruya Vali Kıraç, "Bilemiyorum. Bunu demek için elimizde somut delillerin olması lazım. Bu ülke büyük bir ülke milletimiz büyük bir millet. Devlet olarak çok büyük geleneklerimiz var. Çözüm süreci böyle pamuk ipliğine bağlı değil, kan akıtarak sorunlar çözülmez. Kavga edilerek sorunlar çözülmez. Barış huzur ve kardeşlik inşallah sağlanacaktır. Olayları yapanlar kargaşa oluşturmak istiyorlar. Başka bir mesajları yok. Diyarbakır’ın gerçek insanı budan mutlaka üzüntü duyuyordur. Ben böyle inanıyorum. Diyarbakır’a yakışmıyor." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.