M. Emin Karabacak

M. Emin Karabacak

Vali Kemal Katıtaş İlkokulu’ndan Peygamber Sevgisi

Vali Kemal Katıtaş İlkokulu’ndan Peygamber Sevgisi

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılından bu yana 14-20 tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır. Kutlu Doğum Haftası ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Konya’mızda da büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Kutlamaları okullar yapınca daha anlamlı hale gelmektedir. Bunu birde ilkokul yaparsa çocukların heyecanı kutlamalara farklı bir anlam katmaktadır.

İşte bu farklı heyecanı geçtiğimiz hafta Karatay Vali Kemal Katıtaş İlkokulu’nda yaşadık. Organizasyon olarak çok iyi düşünülmüş ve katılımda yoğun olunca ortaya “Kutlu Doğum” haftasına yakışır bir program ortaya çıktı.

Vali Kemal Katıtaş İlkokulu, “Kutlu Doğum” haftasına uygun olarak süslenmiş, okula girişte Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Mete başkan yardımcısı Mehmet BÖYREKKAYA, İsmail SITMAPINAR, Hüseyin TASMACI ve mahalle imamı Mehmet ÖZOĞLU’dan oluşan yönetim kurulu ile Okul Müdürü Zafer KAYA’nın sıcak ve samimi bir hoş geldin karşılamalarının ardından da Peygamber Efendimizin hayatın anlatan kitap hediye etmeleri kutlu doğumu daha anlamlı hale getirmektedir. Bu samimi karşılamanın ardından davetliler yemeğe geçiyor. Yemekten sonra üzerine içilen çay davetlilere programa psikolojik olarak daha hazır hale getirmektedir. Program başlayıncaya kadar davetliler bir taraftan çaylarını yudumlarken bir taraftan da hediye edilen Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını okumaları programın amacına ulaştığını gösteriyordu.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile açıldı. İlahiler ve ilçe müftüleri tarafından günün anlam ve önemi anlatan konuşmalardan sonra dua kısmında hatim dualarını yağmur duası izledi. Programın sonunda ise yarışmaya giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.

Organizasyon ve program güzel olunca programdan sonra hem Okul Aile Birliği ve okul idaresini tebrik edeyim hem de program konusunda merakımı gidermek için tekrar yanlarına gittim. Onlarda programı başarı ile tamamlamanın verdiği rahatlıkla hoş bir sohbet ortamında siz değerli okurlar için programın organizasyonu hakkında bilgiler verdiler.

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet METE şu bilgileri verdi:

Okul Aile Birliği olarak Şubat 2014’teki istişare toplantısında İstiklal Mahallesi’nin birlik ve beraberliğini sağlamak için neler yapabileceklerini düşüncesiyle yola çıktık.

Peygamberimizin doğum günü olan “20 Nisan’da “Kutlu Doğum” programı yaparak mahalleliyi bir araya getirip kaynaştırabileceğimizi düşündük. Kutlu doğum haftası programına gelebilecek yaklaşık yedi bin kişiye de programdan önce Konya usulü düğün yemeği verilmesine karar verdik.

Bunun yanında Vali Kemal Katıtaş İlkokulu Müdürü Zafer KAYA’da; yemek ve programın yanında okulumuz öğrencilerinin geleceğinde olumlu izler bırakabilmek adına öğretmenlerimizle birlikte anasınıfı öğrencileri arasında Esma’ül Hüsna, 1.ve 2.sınıflar arasında Siyer-i Nebi, 3. ve 4. sınıflar arasında da 40 Hadis ezberleme yarışması yapılmasına karar erdik. Yapılan yarışmalar sonucunda Esma’ül Hüsna, Siyer-i Nebi ve 40 hadis ezbere okuma yarışmasının birincilerine Tablet bilgisayar, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere bisiklet olmak üzere dokuz hediye alınmasına karar verildi. Bunların yanında dereceye giremeyen öğrencilerimize de teselli hediyesi olarak birer kol saati verilmesi kararlaştırıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı ve üyeleri esnaf ziyaretleri yaparak davetiyelerin dağıtılması, okul idaresi ise okul bazında yarışmalar yaparak dereceye girenlerin tespit edilmesine yönelik çalışmalar yapmışlar ve hayırsever vatandaşlar ile esnaflardan 45.000 TL ye yakın para toplanıldı.

Okul Aile Birliği üyeleri, okul idaresi, mahallenin camii imamı ve aşçı ile 12 Nisan’da bir araya gelinerek son değerlendirme toplantısı yapmışlar. Yaklaşık 7.000 kadar misafirin gelebileceği düşünülerek ve tüm hazırlıklar ona göre yapmışlar. Program için 1 aşçı ve 8 yardımcı, 12 bulaşıkçı ve 60’da sofralar için görevliler ayarlanmıştır.

20 Nisan 2014 günü bu yılın “Kutlu Doğum’unun” ana teması olan “Din ve Samimiyet”e uygun olarak Okul Aile Birliği Üyeleri, okul idaresi samimiyetle çalışmış ve yaklaşık 6.500 kişiye yemek ikramında bulunmuşlardır. Kutlu Doğum programı ile de mahallelinin bir araya gelmesi sağlandığı gibi Vali Kemal Katıtaş İlkokulu öğrencilerinin gönüllerine de Esma’ül Hüsna, Siyer-i Nebi ve 40 Hadis öğretilerek peygamber sevgisi işlenmiştir.

 Sonuç olarak böyle bir organizasyonu düşünüp ve bunu Kutlu Doğum haftasıyla özdeştiren Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet METE’ye, başkan yardımcıları Mehmet BÖYREKKAYA, İsmail SITMAPINAR, Hüseyin TASMACI’ya, Nalıncı Kardeşler Camii İmam-Hatibi Mehmet ÖZOĞLU’na Okul Müdürü Zafer KAYA’nın şahsında değerli öğretmenlerine ve öğrencilere ve velilerine şükranlarımı sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
M. Emin Karabacak Arşivi
SON YAZILAR