Vali Coş'a 'Hakaretten' Yargılanan İki Sanığa İdari Para Ve Hapis Cezası

Vali Coş'a 'Hakaretten' Yargılanan İki Sanığa İdari Para Ve Hapis Cezası

Adana’da Atatürk Parkı'nda düzenlenen 10 Kasım töreninde eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a 'hakaret' edip 'tehditte' bulundukları iddia edilen 2 sanıktan Mustafa O. K. (23) 6 bin 80 lira para ile 7 ay 15 hapis, Sezer Z. (21) ise 6 bin 80 lira...

Adana’da Atatürk Parkı'nda düzenlenen 10 Kasım töreninde eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a 'hakaret' edip 'tehditte' bulundukları iddia edilen 2 sanıktan Mustafa O. K. (23) 6 bin 80 lira para ile 7 ay 15 hapis, Sezer Z. (21) ise 6 bin 80 lira para cezasına mahkûm edildi, sanıkların cezaları ertelendi.

    Haklarında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Mustafa O. K. (23) ve Sezer Z. (21) 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Sanıklar son celsede suçlamaları kabul etmedi. Önceki ifadelerini tekrar eden Mustafa O.K., “Kullandığım sözler sırasında Vali orada yoktur. Vali'yi kastetmediğimi söylemiştim. ‘Faşist köpekler’ ifadesinin bilirkişi raporunda tarafımdan söylenmediği, orada bulunan kalabalıktan başkaları tarafından söylendiği belirtilmiştir. Olay yerinde görevlilerin itmesi, kaba davranışları sebebiyle öfkelendim. Bize yönelik eylemler nedeniyle yaptıklarının suç olduğunu anlatmak için tehdit kastı olmaksızın kelimeler kullandım. Üzerime atılı suçun unsurları oluşmamıştır. Bu yüzden beraatıma karar verilmesini, mahkeme aksi kanaatteyse lehe olan hükümlerin uygulanmasını istiyorum.” dedi.

    Sanık Sezer Z. ise önceki savunmalarını yineleyerek, "Vali, meydanı terk ettikten sonra bana atfedilen sözleri kullandım. Suçsuzum.” şeklinde konuştu. Mahkeme hakimi, Mustafa O.K.’ye 'hakaret ve basit tehdit' suçundan 6 bin 80 lira adli para ve 7 ay 15 gün hapis, Sezer Z.'ye de aynı ‘hakaret’ suçundan 6 bin 80 lira adli para cezası verip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

    Hüseyin Avni Coş hakkında törende 'gavat' dediği iddiasıyla yapılan suç duyurusuyla ilgili soruşturmayı yürüten Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararı vermişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.