Vali Büyük: Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi Bizim İçin Kapanmayacak Bir Dosya

Vali Büyük: Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi Bizim İçin Kapanmayacak Bir Dosya

Adana’da Kobani eylemleri sonrası öldürülen Azadiya Welat gazetesi dağıtışı 46 yaşındaki Kadir Bağdu’nun failleri henüz bulunamadı. “Türkiye 90’lı yıllara mı dönüyor?” sorusunu gündeme getiren son dönemdeki olumsuz gelişmelerden...

Adana’da Kobani eylemleri sonrası öldürülen Azadiya Welat gazetesi dağıtışı 46 yaşındaki Kadir Bağdu’nun failleri henüz bulunamadı. “Türkiye 90’lı yıllara mı dönüyor?” sorusunu gündeme getiren son dönemdeki olumsuz gelişmelerden biri olarak nitelendirilen cinayetin aydınlatılması için Adana Emniyet Müdürlüğü’nde özel bir ekip kuruldu. Vali Mustafa Büyük, Bağdu’ya ilişkin, “Bizim için kapanmayacak bir dosyadır.” dedi.

6–7 Ekim tarihlerinde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Adana’da da sokak olaylarının meydana geldiğini hatırlatan Büyük, “Sonrasında hepimizi üzen asayiş olayları yaşandı. Bu olaylar nedeniyle iki ölüm var. Tabi tümünün faillerini yakalamak, sebeplerini bulmak, suçluları yargıya teslim etmek asli görevimizdir. Ama her şeyden önce suç işlemesini önleyici tedbirleri alıp, onların ortamını da ortadan kaldırmamız gerekiyor. İlimizde bu tür ‘siyasi sebepler gibi gözüken’ cinayetler tabi ki çok dikkat çekiyor. Ama bunun dışında çok fazla öldürme olayları var. Bunlar hepsi bizim için çok önemli. Bunları önlememiz gerekiyor. En hayati konulardan biri bu. Asıl toplumu üzen, moralini olumsuz etkileyen, gelecekle ilgili ümidini zora sokan konulardan birisi de bu tür hadiseler. Bunları önlemek de bizim görevimiz.” şeklinde konuştu.

'ÖZEL BİR EKİP ÇALIŞIYOR'

Kadir Bağdu cinayetiyle ilgili özel bir ekibin yoğun çalışma içerisinde olduğunu dile getiren Büyük, şöyle devam etti: “Ama sadece biz sonucunu biliyoruz. Belirli deliller var; ama faille ilgili bulabildiğimiz henüz bir şey yok. Şimdiden ihtimalleri sıralayıp şu da olabilir deyip bir spekülasyon oluşturmak istemiyorum. Bizim için hangi sebeple olursa olsun; bu tür hadiseleri önlemek, eğer olay olmuşsa da faillerini bulamak devletin asli görevidir. Bizim için kapanmayacak bir dosyadır. Her halükarda onu bulmak devletin üzerinde bir sorumluluktur. Bunu da sonuna kadar takip edip bulmaya çalışacağız.”

'SOSYOLOJİK BİR TARAFI VARDIR’

“Asıl problemi toplumun sinir uçlarını tahrip ederek, tahrik ederek sorun oluşturma gayreti anlaşılıyor.” değerlendirmesini yapan Büyük, “Yani yapılan işler toplumda bir kargaşa ve olumsuzluk çıksın gayretinden kaynaklanıyor. O kişiyi de bunu bir aracı olarak birileri kullanıyor, muhtemelen. Ama kimdir, hangi sebeple, nedir, bunları sadece adli bir vaka olarak polisin bakması da değil. Yani sosyolojik bir tarafı vardır. Başka bu işlerden yararlanacaklar vardır. Onları sizlerin de irdeleyip, araştırıp irdelemeniz gerekir. Nerden kaynaklanıyor, neden oluyor bu tür şeyler… Bu konularda biz her zaman gelecek bilgilerden mutluluk duyarız. Varsa her türlü bilgiye de açığız. İnşallah sonuçları da ortaya çıkar, buluruz.” ifadelerini kullandı.

14 Ekim 2014 günü Adana’nın Ova Mahallesi’nde gazete dağıtıcı Kadri Bağdu silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kobani eylemleri sırasında 69 yaşındaki Ahmet Albay öldürülmüş, 29 yaşındaki oğlu Veysi Albay ise yaralanmıştı. Güvenlik ekiplerinin faili meçhul bu cinayetleri aydınlatma çalışmaları da sürüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.