Vali Başarı Belgesi Verdi, İlçe Müdürü Görevden Aldı

Vali Başarı Belgesi Verdi, İlçe Müdürü Görevden Aldı

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli okul müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesini protesto eden Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, İstanbul Valiliği önünde protesto eylemi yaptı. Eylem yapan müdürler, kendilerini görevden alan şube...

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli okul müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesini protesto eden Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, İstanbul Valiliği önünde protesto eylemi yaptı. Eylem yapan müdürler, kendilerini görevden alan şube müdürleri hakkında şikayette bulundu. Fatih Bilgin, “Temmuz ayı içerisinde Vali Bey'in bana vermiş olduğu başarı belgesi var. Aynı anda ilçe milli eğitim müdürü beni görevden alıyor. Ben bunu anlayamıyorum.” dedi.

Görevden alınan okul müdürleri Cağaloğlu’ndaki İstanbul Valiliği önünde eylem yaptı. ‘Milli Eğitim’de bölücülüğe hayır’, ‘Kamuda müdürlere siyasi soykırım’ ‘Babacı müdürleri sıfırladık’, ‘Kadın müdürü istemeyen zihniyete hayır’, ‘Biatçılar dizilin, görev artık sizin’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, ‘Hükümet yasanı al başına çal’, ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ şeklinde slogan attı.

Okul müdürlerinin hiçbir sebep gösterilmeden görevden alındığını dile getiren Bayrampaşa İnönü Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fatih Bilgin, “Hatırı sayılır müdürlerimiz, acemi ve daha yeni göreve başlamış şube ve ilçe milli eğitim müdürlerinin vermiş olduğu puanlarla müdürlük görevlerinden alınmıştır. Temmuz ayı içerisinde Vali Bey'in bana vermiş olduğu başarı belgesi var. Aynı anda ilçe milli eğitim müdürü beni görevden alıyor. Ben bunu anlayamıyorum.” ifadelerini kullandı.

‘HÜKÜMETE YAKIN SENDİKADAN OLMAYAN MÜDÜRLER GÖREVDEN ALINDI’

Valiliğe, ilçe ve şube müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Türk Eğitim Sen temsilcisi Mustafa Savaş, “Şu anki şube müdürlerinin Danıştay’ın verdiği kararla görevde olmaması lazım. Hukuk ihlali yapılmaktadır. AK Parti yandaşı sendikanın gönderdiği listeyle Eğitim Bir-Sen’de olmayan tüm müdürler görevden alınmıştır. Bu bir siyasi soykırımdır.” şeklinde konuştu.

Beşiktaş’taki Gaziosmanpaşa Ortaokulu Müdürü Gülten Akyol, adil olmayan bir değerlendirmeden geçtiklerini söyleyerek, “Şu an haksız ve şuursuz bir değerlendirme var. Kadından yönetici olmaz diye düşünüyorlar. Bizler her kulvarda çalıştık. Milli eğitimde kadın çalışanların işten çıkarılması ile ilgili bir çalışma var.” dedi.

Eğitim-Sen yöneticisi Doktor Mustafa Kavlu ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir kumpasla karşı karşıyayız. Liyakati olmayan, mesleki donanımı olmayan kişiler, il, ilçe ve şube müdürlüğü görevine getirilerek kendilerinin kurduğu paralel yapının emrine verilmiştir.”

‘SINAVLARIN RAMAZAN AYINA DENK GELMESİ ÖĞRENCİLERİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR’

2015 yılında ÖSYM sınav takviminde 5 sınavdan 2’sinin Ramazan ayına denk gelmesinin öğrencileri olumsuz etkileyebileceğini dile getiren Ümraniye Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Altındağ ise “LYS sınavları öğrencilerin geleceği için çok önemli. İdare, mağdur olunacak her türlü davranışı değiştirmek zorunda. Hele hele kendisini Müslüman addeden bir iktidarsa kesinlikle yapmalı. Ama yapacaklarına inanmıyorum. Böyle bir gayelerinin olmadığını düşünmüyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.