Vakıflar Müdürü: Emanetin Geleceğe Taşınmasında Yasal Alt Yapıya Sahip Değiliz

Vakıflar Müdürü: Emanetin Geleceğe Taşınmasında Yasal Alt Yapıya Sahip Değiliz

Balkan coğrafyasında 7 ülkede yer alan Osmanlı dönemi vakıf kültür varlıklarının restorasyonu ve eserlerin uzun vadede yaşatılabilmesi amacıyla çalıştay düzenlendi. Programda konuşan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertan, “Emanetin geleceğe...

Balkan coğrafyasında 7 ülkede yer alan Osmanlı dönemi vakıf kültür varlıklarının restorasyonu ve eserlerin uzun vadede yaşatılabilmesi amacıyla çalıştay düzenlendi. Programda konuşan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertan, “Emanetin geleceğe taşınmasında gerekli yasal alt yapıya sahip değiliz.” dedi.

Balkanlarda ki Osmanlı eserlerinin restorasyonu amacı ile ilgili İstanbul Ticaret Odası (İTO) binasında 'Balkanlarda Restorasyon Çalıştayı' düzenlendi. Osmanlı dönemi vakıf kültür varlıklarının restorasyonu uygulamalarında karşılaşılan sorunları tespit etmek ve bu sorunlara çözüm yolları bulmak olduğunu ifade eden Adnan Ertan, Osmanlı tarafından inşa edilip günümüze kadar yaşayan hemen hemen bütün tarihi varlıkların vakıf kökenli olduğunu vakıflar tarafından zamanında ihya edildiğini söyledi.

Yasal alt yapının olmamasından yakınana Ertan, “Bu çerçevede bizler yani Vakıflar Genel Müdürlüğü, ne yazık ki bu emanetin geleceğe taşınması noktasında, gerekli yasal alt yapıya sahip olmadığımız için hiçbir katkı bu güne kadar veremedik.” diye konuştu.

Amaçlarının Balkanlarda ki vakıf eserlerini problemsiz restore etmek olduğunu belirten Ertan, “Bizim temel amacımız Balkanlar da var olan restorasyon çalışmalarını veya diğer aktiviteleri eleştirmek değil. Bizim temel amacımız buradaki restorasyon sürecini problemsiz sıkıntısız en kısa hale dönüştürmektir. Onu niçin ilgili ülkelerin bilim adamlarını sorumlu kişilerini buraya davet ederek var olan süreci kısaltmaya yönelik neler yapılabilirin cevaplarını aramaya çalışıcağız.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.