Vakıf Katılım Konya'da ikinci şubesini açtı

Vakıf Katılım Konya'da ikinci şubesini açtı

"Konya’ya yapacağımız yatırımlarla bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz"

 Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım, Konya'da ikinci şubesini açtı.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Büsan Özel Organize Sanayi Sitesi'ndeki şubenin açılış töreninde, katılım bankacılığının Türkiye’de kamu yatırımlarıyla yeni bir boyut kazandığını söyledi.

Şube sayısını hızlı şekilde artırdıklarını, olabildiğince çok müşteriyle temas kurmaya çalıştıklarını belirten Göktaş, "Belki sektörün en genç oyuncusuyuz, ama yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geçmiş bankacılık ve katılım bankacılığı tecrübeleri, kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçireceğimizi öngörüyoruz." diye konuştu.

Yıl sonunda en az 30 şubeye ve yaklaşık 5 yüz çalışan sayısına ulaşmayı hedeflediklerine dikkati çeken Göktaş, 2018 sonunda en az 100 şube ve bin 200 çalışan sayısına ulaşarak, istihdama da önemli katkı sağlamayı amaçladıklarını aktardı.

Göktaş, Konya'nın, tarım, ticaret ve sanayi alanında Türkiye’de katma değer üreten önemli şehirler arasında ön sıralarda yer aldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Vakıf Katılım olarak çıktığımız bu yolda ülkemize ekonomik olarak büyük katkılar yapan Konya’nın yanında olacağımızı, yaklaşık 3 hafta önce gerçekleştirdiğimiz Konya şubemizin açılışında belirtmiştik. Bu doğrultuda bugün Konya’da ikinci şubemiz olan Büsan şubemizi hizmete alarak, bölgeye olan güvenimizi açıkça gösteriyoruz. Bundan sonra da Konya’ya yapacağımız yatırımlarla bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz".

Törenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Göktaş, müşterilerin katılım bankacılığı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

Vakıf isminin önemli bir marka olduğunu vurgulayan Göktaş, "Gittiğimiz her yerde çok ciddi teveccüh ile karşılaşıyoruz. Vakıf isminin faizsiz ilkelerle birleşmesi nedeniyle teveccühün daha da arttığını görüyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.