Uzakdoğu Gemi Turuna Çıkmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Uzakdoğu Gemi Turuna Çıkmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Uzakdoğu Gemi Turuna Çıkmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Yaz aylarında yapılacak gemi turu, denizle iç içe olmak isteyenler için tam bir cennettir. İskandinavya, Yunan Adaları, İspanya, İtalya gibi seçeneklerin sunulduğu gemi turları, kış aylarında da harika bir tatil seçeneği vaat ediyor: Uzakdoğu! Tayland ve Bali gibi muhteşem yerleri gezebileceğiniz bu turlarda, uzun bir gemi yolculuğu harika aktivitelerle çok keyifli geçecek şekilde organize ediliyor.

Kış veya yaz mevsiminde bu harika ülkeleri gezerken gemiyle seyahat etmek, seyahat ederken de her anınızı eğlenerek geçirmek istiyorsanız uygun fiyatlı Uzakdoğu gemi turları tam size göre. Kapsamlı bir fiyat araştırmasının yanı sıra rezervasyon ve seyahat esnasında dikkat edilmesi gerekenleri bir araya getirdik;

Rezervasyon ile Ücret

Gemi yolculuğunda ödediğiniz ücrete yeme içme ve konaklama dahildir. Ancak ekstra özel alkol veya kahve gibi içecekler, masaj, limanlardaki aktiviteler ve sayılabilecek pek çok durum tercih ettiğiniz seyahat acentesine bağlı olarak da ücret dışı hizmet kapsamına girebilir. Bunun dışında erken rezervasyon yaptırmak her zaman kişiye avantaj sağlayan bir husustur. Çünkü seyahat tarihi yaklaştıkça fiyatlarda artış olacaktır.

Eğer ki, çocuklarınız ile birlikte yolculuk yapacaksanız, denizyolu firmalarının çocuk ücretsiz ibaresinde neyi belirttiğini sorgulamanız gereklidir. Çünkü bazı firmalar çocuk indirimini 17 yaş altı belirlerken bazılarında 2 yaş sınırı vardır. Bu nedenle son anda zorda kalmamak adına iyice araştırma yapmak önemlidir.

Seyahat Sigortası

Seyahat sigortasının gemi turu yolculuğunda zorunlu olduğunu söyleyebiliriz. Uluslararası sularda seyahat ederken ciddi sıkıntılar ile karşılaşmamak adına sağlık sigortanızı yaptırmanızı tavsiye ederiz.

 

Ön Kayıt

İnternet üzerinden doldurulması gereken bir formu içeren ön kayıt yapılması gerekmektedir. Bu kayıt doldurulmadığı takdirde gemiye alınmama durumu söz konusu olabilir. Bu işlem için tur acentanızla iletişime geçmeniz önemlidir.

Gemi Kalkış Saatinden Kaç Saat Önce Gemiye Gidilmelidir?

Ortalama gemi kalkış saatinden 4 saat önce yerinizi almanız gereklidir. Yerleşme, rezervasyon kontrolü, kalkış işlemleri gibi durumlar için ne kadar erken giderseniz o kadar iyi.

Ekstra Alışverişler

Gemide ücrete dahil olmayan etkinlikleri seyahatin başında sizlere tahsis edilen bir kart ile giderebileceksiniz. Kredi kartınızı tanımlayacağınız bu kart, gemi alışverişlerinizde yardımcınız olacaktır.

Giyim

Her gemi turunda mutlaka düzenlenen özel davetler vardır. Dolayısıyla resmi ve spor olmak üzere uygun kıyafetleri yanınızda bulundurmanız, davetlere katılım göstermeniz adına önemlidir. Ayrıca mayo, bikini, şort gibi yüzme ihtiyaçlarınız için kıyafetleri de unutmayın!

 

Yemek

Geminin yemek saati tura çıktığınız denizyolu firmasına göre değişkenlik gösterebilir. Akşam yemeği saati genellikle 18:00 – 20:00 arasındadır. Ancak bu tur acentasına göre değişkenlik gösterdiği için, planı kontrol etmeniz ve fotoğrafını çekmenizi öneririz. Bazı firmalar yemek için kişilere masa numarası vermektedir ve kişilerin her gün aynı masada yemek yemesi gereklidir.

Diğer Önemli Bilgiler

Gemiye binmeden önce pasaport, gemi bileti, gemi biniş formu, kredi kartı gibi önemli evrakların tam olduğundan emin olunuz ve bu evrakları kesinlikle bavulunuza koymayınız. Anında ulaşabileceğiniz bir noktada muhafaza ederek, sonradan sıkıntıya düşmemeniz tavsiye edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.