Uyuşturucunun Karanlık Yüzü Objektiflere Yansıdı

Uyuşturucunun Karanlık Yüzü Objektiflere Yansıdı

Latin Amerika’da uyuşturucu bağımlılarının içine düştükleri durum objektiflere yansıdı. Dünyaca ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri, Latin Amerika’da fotoğrafladığı uyuşturucu bağımlılarının içler acısı durumunu...

Latin Amerika’da uyuşturucu bağımlılarının içine düştükleri durum objektiflere yansıdı. Dünyaca ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri, Latin Amerika’da fotoğrafladığı uyuşturucu bağımlılarının içler acısı durumunu 'Paco' ismini verdiği bir sergiyle gözler önünü serdi.

Fotoğrafçı Bispuri’nin Latin Amerika’daki uyuşturucu bağımlılarının fotoğraflarından derlenen Paco Sergisi, çalışması Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin bağımlılıklarla mücadele kapsamında Taksim metrosunda ziyarete açıldı.

Serginin açılışında konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, son dönemde uyuşturucu kullanımı başlama yaşının 11’e indiği söyledi. Projedeki çarpıcı fotoğrafların daha fazla insana ulaşması ve duyarlılığın artması için Taksim metrosunda sergilemeyi seçtiklerini söyleyen Karaman, "Yeşilay olarak bağımlılıkların önlenmesinde ilk adım, farkındalık yaratmaktır. Bunun için şimdiye dek pek çok etkinlik, seminer, konferans düzenledik. Bu kez de sanatsal bir bakış açısı ile bağımlılıkların görünmeyen yüzünü göstermek istedik." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) tarafından yayımlanan 2012 Dünya Uyuşturucu Raporu'na göre dünya genelinde 27 milyon kişi uyuşturucu problemi yaşıyor.

İtalyan fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri, iki yılı aşkın süredir yürüttüğü projesiyle uyuşturucu bataklığına batanların trajik durumunu ‘Paco’ ismini verdiği sergisiyle gözler önüne serdi. Paco, Güney Amerika’da son dönemde pek çok gencin ölümüne neden olan bir uyuşturucu türü. İçinde kokain artıkları, kimyasal bileşikleri, toz ya da cam parçalarının bulunduğu paco, yüksek derecede bağımlılık yapan bir madde.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.