"Uyuşturucu Madde Kullanımından Bir Yılda 325 Kişi Öldü"

"Uyuşturucu Madde Kullanımından Bir Yılda 325 Kişi Öldü"

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, bir yılda uyuşturucu madde kullanımından 325 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Çitil, "Bağımlılık yaşı ilkokul seviyesine indi. 60 bin genç bağımlı. 4 bin gencin uyuşturucu tedavisi...

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, bir yılda uyuşturucu madde kullanımından 325 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Çitil, "Bağımlılık yaşı ilkokul seviyesine indi. 60 bin genç bağımlı. 4 bin gencin uyuşturucu tedavisi görüyor." dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesi'nde; Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve KSÜ işbirliğinde üniversite öğrencilerine yönelik “Uyuşturucu Maddeler, Madde bağımlılığı ve Korunma Yöntemleri” konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Türkiye’de uyuşturucu madde kullanım yaşına dikkat çekti.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımının ülkenin geleceğini tehdit eder bir düzeye ulaştığını vurgulayan Çitil: “Uyuşturucu maddeler geleceğimiz için tehdit oluşturuyor. Özellikle ilkokul, lise ve üniversite çağındaki tüm çocuklarımız için gerçekten tehlikeli bir durum. Emniyet Müdürlüğümüz'den aldığımız bilgilere göre, sadece bir yılda ölen vatandaşlarımızın, gençlerimizin sayısı 325’dir. Sadece esrar hariç kullanım oranına baktığımızda, müptela olan, bağımlı olan sayı ise 60 bin civarında. 4 binin üzerinde vatandaşımız gencimiz de tedavi ediliyor. Bu söylediklerim sadece bir yıl içerisindeki rakamlardır.” dedi.

Uyuşturucudan korunma ve tedavi yöntemleriyle ilgili de bilgi veren Çitil, Türkiye’nin televizyon izleme oranında AB'den sonra ikinci ülke olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.