Uyuşturucu İle Mücadele Federasyonu, Avrupa'nın En Başarılı Stk'sı Seçildi

Uyuşturucu İle Mücadele Federasyonu, Avrupa'nın En Başarılı Stk'sı Seçildi

Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (UBAM) on yıllık mücadelesinin sonunda Avrupa Birliği ülkeleri dahil 47 ülkede bulunan 251 sivil toplum örgütünün ortak oyuyla Avrupa’nın en başarılı sivil toplum örgütü seçildi. Federasyonun Başkanı...

Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (UBAM) on yıllık mücadelesinin sonunda Avrupa Birliği ülkeleri dahil 47 ülkede bulunan 251 sivil toplum örgütünün ortak oyuyla Avrupa’nın en başarılı sivil toplum örgütü seçildi. Federasyonun Başkanı Dila Tezemir ve Genel Müdürü İsmail Karakaş da Avrupa’nın en başarılı sivil toplum örgütü lideri oldular.

Uyuşturucu ile mücadelede büyük bir başarıya imza atan UBAM Başkanı Dila Tezemir ve İsmail Karakaş, ödüllerini 13 Aralık 2014 te Milano’da düzenlenecek gecede alacaklar.

BİRİ ALKOLİK DİĞERİ İFLAS ETMİŞ İŞADAMI

Dila Tezemir, daha dokuz yaşındayken alkolik babası tarafından terk edildi. Büyüdüğünde yuva kuran Tezemir, daha dört yıllık evliyken alkolik kocasının şiddetine maruz kaldı. Alkolik kocasının darbı neticesinde 1,5 yaşındaki bebeği ile sokağa terk edildi. Tezemir, bu olayın etkisiyle 17 yıl boyunca hiç ayılmadan alkol kullandı. Tezemir, alkol bağımlılığından, etkilendiği bir olay sonucu pişman olması ile kurtuldu. Kendisini o tarihten sonra madde bağımlılıkları ile mücadeleye adadı.

İkilinin yolları bir kazayla kesişti. Kaza yapan Tezemir'i İsmail Karakaş kurtardı. Bu olay sonrası ikili arasında bir dostluk başladı. İflas etmiş bir işadamı olan Karakaş, madde bağımlısı değildi, ancak kardeşi eroine müptelaydı. Onu kurtarmak için yoğun bir mücadele veriyordu. Tezemir, bu sorunu öğrenince, birlikte çözmeye karar verdiler. Yıllarca süren mücadeleden netice alamayan ikili, 'Hayat Boyu Sevgi Derneği'ni kurarak mücadeleyi kurumsal bir çatı altında yürütmeye başladı.

İkili, 47 ülkede 250 rehabilitasyon merkeziyle 2 milyondan fazla insanı bağımlılıktan kurtaran 'Narconon International' ile görüşmeye başladı. Söz konusu kurumun Nacronon’un Türkiye temsilciliğini Dila Tezemir ve Türkiye Koordinatörlüğünü İsmail Karakaş üstlendi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI BİRLEŞTİRDİLER

Aradan geçen zaman zarfında birer birer ziyaret edilen ve görüşülen derneklerin katılımıyla 2013 yılında İstanbul, İzmir, Çanakkale, Zonguldak, Kahramanmaraş ve Ankara’da hizmet veren 'Hayat Boyu Sevgi Derneği'nin kurucu üyeliği neticesinde UBAM Federasyonu kuruldu.

Kurulduğu gün itibariyle tamamı sivil toplum gönüllülerinden oluşan UBAM yaklaşık on bin aileye ücretsiz bağımlılık danışmanlığı hizmeti verdi. Bununla yetinmeyen Federasyon, Ankara Ümitköy’de kiraladığı bir villada ülkemizdeki ilk Bağımlı Beslenme ve Barınma Merkezi'ni kurdu. Bu merkeze kabul edilen madde bağımlılarına Narconon Programı uygulandı. 11 ay içerisinde 62 insanımızın ilaçsız olarak maddeyi bırakmaları sağlandı.

Kendi imkanları ve ailelerin desteği ile faaliyetlerini sürdüren UBAM iki ay önce çalışmalarını Gölbaşı'nda bulunan başka bir merkeze taşınarak sürdürmeye devam etti.

AZMİN ZAFERİNİ İLK AVRUPA ÜLKELERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Resmi rakamlara göre yüzde 2,3 bağımlı insanın bulunduğu Türkiye'de UBAM'ın ciddi bir umut kapısı olarak görülmesi üzerine yapılan müracaatlar her gün daha çok arttı. UBAM’ın başarılı çalışmaları bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede fark edildi.

Böylelikle, Avrupa'da uyuşturucuyla mücadele eden 251 sivil toplum örgütü, UBAM Federasyonu'nu yılın en başarılı örgütü, Başkanı Dila Tezemir, Başkan Yardımcısı Efnan Keleşoğlu ve Genel Müdür İsmail Karakaş'ı ise yılın en başarılı sivil toplum liderleri olarak ortak oyla kabul etti. Söz konusu ödüller 13 Aralık 2014 te Milano'da düzenlenecek gecede Dila Tezemir'e takdim edilecek.

'BAĞIMLILIK HASTALIK DEĞİLDİR'

Dila Tezemir yaptığı açıklamada, madde bağımlılığının genel ve ilaçlarla tedavi edilebilecek bir hastalık olmadığına dikkat çekti. Mücadelenin; aksine nefsani ve iradi bir problem olduğunu altını çizen Tezemir, "Bizim başarımızın sırrı yaklaşık elli yıllık tecrübeye sahip Narconon Programı'nı bireylerin hepsine ayrı ayrı uygulamak ve ilgilenmekte gizli. Biz baş ağrısında dahi ilaç kullanmayız." dedi.

'DEVLETİN ALDATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

İsmail Karakaş da yaptığı açıklamada, uyuşturucunun önce insanın aklını sonra malını ve sonra da canını aldığını ifade ederek, bir sivil toplum kuruluşu olarak uygulanan birçok mücadele politikasının yetersiz ve yanlış olduğunu tespit ettiklerine dikkat çekti. Devlet büyüklerine seslenen Karakaş, "İspat etmeye hazırız. Bundan sonra ki süreçte ilaç lobisi ve psikiyatri uzmanlarının sözde bilim adıyla oynadığı oyunları ortaya çıkararak devletimizin daha fazla kandırılmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.