Yasin Köseoğlu

Yasin Köseoğlu

Uyum sorunu var

Uyum sorunu var

Geçtiğimiz sezon kendinden beklenmeyen şekilde gençleri ile başarı gösterip, Play-Off’a katılan Konyaspor, yeni sezona Konya'yı ve Konyaspor'u iyi bilen bir isim olan Hüsnü Özkara ile başladı. Tecrübeli bir isim olan Özkara, transfer yasağı bitmesinden dolayı takviyeler yaptı. Antalyaspor'dan alınan Ali Zitouni, Mersin İdman Yurdu'ndan alınan Erkan Sekman, Vitoria Setûbal'den ise takımı ve şehri iyi bilen Neca takviyeleri önemli isimler olarak görünüyor. Bununla birlikte gene eski isimlerden Erdal Kılıçarslan, Robak takası sonucunda takıma katıldı.

Şu anda 21 Milyon TL ile PTT 1.Lig'in en değerli takımı konumunda olan Konyaspor’un en değerli ismi ise Neca görünüyor.

Büyük bir umutla yeni sezona başlayan Konyaspor ilk maçında Bucaspor ile karşılaştı. Bu maçta 11'imiz şu şekildeydi: Kalede Kartalspor'dan alınan Kaya, Savunma dörtlüsünün sağında Erkan Sekman, solunda Anadolu Selçukluspor'dan alınan Bilal Aziz, stoperlerde ise Erdinç Yavuz ve Selim Ay vardı.

Orta sahanın ortasında ise Serkan Şahin ile Kartalspor'dan takviye edilen Gökhan Güney oynadı. Kanatlarda değişmeli olarak gurbetçi isim Coşkun Kayhan ile Ali Dere, forvet arkasında Neca ve en uç noktada ise Emil Angelov ismi vardı.

Maça iyi başlayan takım Konyaspor oldu. İlk 15 dakikada topu ayağında tutmayı başaran takım oyuna ağırlığını koydu. Dakikalar ilerledikçe ise Bucaspor etkinliğini artırmaya başladı. Galatasaray'dan kiraladıkları eski oyuncuları Mehmet Batdal bu lige fazla olduğunu ilk yarıda ispatladı. Her ayağına topu aldığında takımı rahatlattı. Tabii ki bunda Konyaspor orta sahasının etkisizliğinin de payı büyüktü. Özellikle Serkan Şahin gibi tecrübeli bir ismin bu denli hatalar yapması Konyaspor'un ilk yarıda gol yiyip, içeriye geride girmesine neden oldu. Yanında oynayan Gökhan Güney gene beklentilerin altında bir oyun sergiledi. Orta sahadan top taşıma yükü Neca'ya kalınca takım ileride top tutamamaya başladı.

Kanatların etkisizliği de göze çarpan detaylardan oldu. Özellikle Ali Dere ayağına aldığı her topu kaybetti. Coşkun ise bu ligin ağırlığını kaldırmayacağını, ilk 11 futbolcusu olmadığını gösterdi bu performansıyla. Forvette ise Angelov ise hiç olumlu harekette bulunamadı. İleriye top taşınamamış olması en büyük etken bunda. Fakat kesinlikle iç saha futbolcusu değil. Sırtı dönük futbol oyun stiline uymuyor. Takas ettiğimiz Robak'ı çok arayacağız gibi duruyor.

İkinci yarıya radikal bir değişikliklerle başlayan Özkara, Serkan'ın yerine İshak'ı, Ali Dere'nin yerine ise Ali Zitouni isimleriyle başladı. Bu değişiklikler takıma hareket getirdi. Özellikle İshak Çakmak hırsı ve top tutma yeteneği ile göz doldurdu. Ali Zitouni ise topla dikine giderek hareket kazandırdı.

Fakat gene saman alevi gibi olan Konyaspor, 65. dakikadan sonra oyundan düştü. Bucaspor kontraataktan golü bulunca takım iyice içinden çıkılmaz hale düştü. Coşkun-Recep değişikliği ise takıma yeterince hareket kazandıramadı.

Konyaspor'un göze batan büyük eksiklikleri var. Yeni katılan isimler daha takıma uyum sağlayamamış. Erkan'ın antreman eksikliği, Bilal Aziz'in takıma yabancı kalması, Ali Dere'nin düşük formu göze batan eksikliklerdendi. Serkan Şahin'in ortasahadaki aldığı her topu ezmesi, kaybetmesi ise mağlubiyetteki en büyük etkenlerden oldu.

Takımın sahadaki en iyi isimleri ise kaleci Kaya ile Selim Ay oldu. Kaya farka gidecek maçın 2-0 bitmesini sağladı. Selim ise Mehmet Batdal gibi bir ismi, fizik dezavantajına rağmen yeterince iyi savundu.

Çok değerli yöneticilerimize sorarım. Haziran ayından beri kiralanmak için bekleyen Mehmet Batdal’ı neden gündeme almadınız? Robak’ı gönderirken yerine aldığınız ismi daha iyi bir forvetten yana kullanmadınız?

Uzatmayacağım, Konyaspor iyi takım olmuş, ancak sadece isimlerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasin Köseoğlu Arşivi
SON YAZILAR