Uykusuzluğun ilacı vişne

Uykusuzluğun ilacı vişne

Bir çok derde deva olan vişne uykusuzluğa da çare oluyor.

Kendine has mayhoş tadıyla farklı ve lezzetli bir meyve olan vişnenin bir çok sorunun çaresi olduğunu söyleyen Diyetisyen Şebnem Kandıralı, uykusuzluğun çözümünün de vişne olduğunu belirtti.

“Vişne, belirgin ekşi tadı ve yakut kırmızısı rengi veren doğal bir bileşik olan antosiyanini içerir. Bir çeşit flavonoid olan bu fitokimyasalın sağlık için oldukça önemli faydaları mevcuttur” diyen Kandıralı “Yapılan çalışmalar vişne suyunun uyku süresi ve kalitesini iyileştirmede, uykusuzluğun şiddetini azaltmada ve genel uyku verimliliğini arttırmada etkili olduğunu bulmuştur. Vişne melatoninin birkaç doğal kaynağından biridir. Melatonin vücudun iç saati gibidir, uyku-uyanıklılık döngüsünün düzenlenmesinden sorumludur. Araştırmacılarda, içeriğindeki melatonin ve antosiyanin kombinasyonunun daha iyi bir uykuya yardımcı olabildiğini belirtmektedir.” diye konuştu.

Uyku süresini uzatıyor

Uykusuzluk sorunu çeken yaşlı bireylerde yapılan bir çalışmada; 2 hafta boyunca günde 2 kez içilen vişne suyunun uyku süresini yaklaşık 90 dakika kadar uzattığının görüldüğünü dile getiren Diyetisyen Şebnem Kandıralı, “Uyku kalitesini arttırır: Bir çalışmada; 7 gün boyunca günde 2 bardak vişne suyu konsantresi tüketenler 40 dk daha fazla uyuyabilmiş ve uyku verimliliğinde % 6 artış gözlenmiştir" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.