Uygur Türkleri sahipsiz bırakılmasın

Uygur Türkleri sahipsiz bırakılmasın

Konya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanlığı Çin zulmünden kaçıp Tayland'a sığınan 300 Uygur Türkü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Konya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanlığı Çin zulmünden kaçıp Tayland'a sığınan 300 Uygur Türkü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanlığı Basın Sorumlusu Habib Uzunöz, 300 Uygur Türkü'nün Türkiye'ye alınması için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Çin zulmünün basında ve internette sansürle kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Uzunöz, "Doğu Türkistan'da yarım asrı aşkın bir süredir zulüm devam etmektedir. Bölgedeki soydaşlarımız sistematik olarak bir soykırıma uğramaktadır. Türk milletinin izleri Doğu Türkistan topraklarından silinmeye çalışılıyor. Çin işgal yönetimi, uyguladığı basın ve internet sansürü ile bölgede yaşanan dramı dünya kamuoyundan gizlemektedir. Vatanlarını ve hatıralarını geride bırakarak, Çin'in zulmünden kaçan soydaşlarımızın göze aldıkları riskler bile ne denli ağır bir baskının yaşandığı göstermektedir" diye konuştu.

UYGUR TÜRKLERİ TÜRKİYE'YE ALINSIN

Zulme uğrayanların Türk oldukları için, uluslararası örgütlerin harekete geçmediğini ifade eden Uzunöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zulme uğrayan Müslüman Türk olduğunda tüm dünya 'lal' olsa, sözde insan hakları örgütleri kınamaktan bile aciz kalsa da Uygur Türkleri haklı davalarında asla yalnız değillerdir. Soydaşlarımızın yanında her zaman ve her şartta, her bir neferi engin yürekli ve çelik iradeli olan Ülkü Ocakları vardır. Uygur Türklerine olan desteğimizi somutlaştırmak amacıyla tarafımızca bir imza kampanyası başlatılmıştır. '300 Uygur Türkü, Türkiye'ye Gelsin' sloganıyla toplanan imzalar yetkili mercilere gönderilecektir. Katledilmesine mani olunması için, Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini düşünen, tüm vicdan sahiplerini bu kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz."

BERKHAN PARLAK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.