Uygur Bölgesinde, 10 Milyar Dolar Değerinde "Molibden" Yatağı Bulundu

Uygur Bölgesinde, 10 Milyar Dolar Değerinde "Molibden" Yatağı Bulundu

Çin'de, Uygur bölgesinde 10 milyar dolar değerinde nadir bulunan "molibden" yatağının keşfedildiği açıklandı.Çin’in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesi’nde havacılık, inşaat ve askeri imalat sanayilerinde kullanılan...

Çin'de, Uygur bölgesinde 10 milyar dolar değerinde nadir bulunan "molibden" yatağının keşfedildiği açıklandı.

Çin’in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesi’nde havacılık, inşaat ve askeri imalat sanayilerinde kullanılan "molibden" adlı nadir bulunan bir elementin yatağının keşfedildiği bildirildi. Yerel yetkililer, "molibden"in zengin olduğu söz konusu alanın kanıtlanmış rezervlerinin, en az 573 bin ton (10 milyar dolar değerinde) olduğunu ve bunun zengin kaynakları olan Şincan’da bugüne kadar keşfedilen en büyük "molibden" yatağı olduğu ifade edildi.

Söz konusu madenin Şincan’ın kuzeybatısında yer alan Yumin kasabasının 100 kilometre güneyinde yer aldığı ifade edildi. Yetkililer, 6 yıl süren keşif projesine 100 milyon yuan (yaklaşık 17 milyon dolar) harcandığını ve komşu Qinghai eyaletinden bir maden şirketi ile çalışıldığını belirtti.

"Molibden", özellikle çelik yapımında ve "tungsten" elementinde bir alaşım maddesi olarak kullanılan sert, gümüşi bir mineral olarak biliniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.