Uydudaki değişiklik antencilere yaradı

Uydudaki değişiklik antencilere yaradı

Türksat 4A uydusunun devreye girmesi ile televizyon kanallarının yeni frekanslara taşınmasının ardından uydu cihazını alan, elektronik eşya tamircilerinin ve uydu anteni satan esnafın yolunu tuttu.

Türksat 4A uydusunun devreye girmesi ile televizyon kanallarının yeni frekanslara taşınmasının ardından uydu cihazını alan, elektronik eşya tamircilerinin ve uydu anteni satan esnafın yolunu tuttu. Konya'da iki gündür, uydu anteni satıcılarında ciddi bir yoğunluğu yaşanıyor. Değişikliğin futbol maçlarıyla ve bazı dizilerle aynı güne denk gelmesi vatandaşı esnafa yönlendirdi. En büyük eğlenceleri olan televizyondan mahrum kalmamak için yoğun çaba gösteren vatandaşların kimi cihazlarını elektronik eşya dükkanlarına bırakırken, kimi ise bizzat cihazının başında bekleyerek yeni frekansların yüklemesini bekledi. Uydu cihazları özelliklerine göre ortalama yarım saatte güncelleniyor, internet üzerinden ise 3 dakika gibi kısa bir sürede güncelleniyor.

Bazı tamirciler ise apartman kapılarına ilanlar asarak, uydu cihazı güncellemesi yapıldığını duyurdu. Uuydu cihazı güncellemesi yapan elektronik eşya tamircileri, sabah saat 08.00 itibarı ile vatandaşların dükkana gelmeye başladıklarını kaydederek, öğle saatlerine doğru ise yoğunluğun artarak devam ettiğini söyledi. Uydu cihazı güncelleme fiyatlarının ise 15-20 TL arasında değişiyor.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.