"Uyardık dinlemediler"

"Uyardık dinlemediler"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, “Üretim ve istihdama yönelik yatırımlar yapın. Korkunç bir israf var. Bu gidişat, gidişat değil’ dedik mi? Dedik, dinlemediler. Şu an devletimiz borçlarının faizini ödeyemiyor” dedi

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı Ekim Ayı İlçe Divan Toplantısı parti il binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Selçuklu ilçe Başkanı İbrahim Ceylan, ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. Yoklama ve raporların alınmasının ardından söz alan Saadet Partisi Selçuklu ilçe Başkanı İbrahim Ceylan, “Bildiğiniz üzere ilçe başkanlığı görevi bize yeni tevdi edildi. Allah yar ve yardımcımız olsun. Öncelikle bugüne kadar, yaptığı özverili ve samimi çalışmalarından dolayı , önceki başkanımız, Mustafa Derbentli beye teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada, bizlere daha hayırlı faaliyetler yapmak nasip olsun. Her değişim daha çok heyecanı beraberinde getirme karakteri içinde olma mecburiyeti taşır. Bu heyecanı hep beraber ortaya çıkarmak zorundayız. Bu zorunluluk; Libyalı, Suriyeli, Doğu Türkistanlı, Arakanlı, Filistinli, Yemenli ve diğer bütün ezilenlerin, Siyonist emeller uğruna inim inim inleyen Müslümanlara olan kardeşlik hukukumuzun üzerimize yüklediği sorumluluktur” ifadelerine yer verdi.

BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDA

“Saadet Partisi olarak, bütün yönetimlere, yerel olsun, genel olsun talibiz. Çünkü bu sömürüye dur diyecek bir tek biz varız” diyen Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişte bir haksızlığa dur dedik, yine diyeceğiz İnşallah. Önümüzde yerel seçimler var. Hepimiz hatırlar biliriz, Milli Görüş olarak ne demiştik? Belediyeleri alır almaz, kapılarına ‘Rüşvet alanda veren de mel'undur’ hadisi şerifini aşacağız demiştik. Kazanır kazanmaz bir çok belediye başkanı abimiz bu levhaları hemen astırdı. Astırmakla kalmadık ilke haline getirdik. Fakirin, yetimin, bu mazlum milletin parasını götürüp Müteahhitlere yedirmedik. İsrafa olan hiç bir faaliyete girmedik. Peki ne yaptık bu paraları, milyonlarca liralık yatırım yaptık, sıfır borçla hatta belediyeleri kasalarında milyonlarca lirayla teslim ettik. Ya şimdi ne oldu? Belediyeler borç batağında yüzüyor. Halkımız yoksullukla mücadele ederken, belediyelerin kasalarından milyonlarca lira faiz olarak, yüzde 70’i yabancıların olan bankalara aktarılıyor. Muhterem kardeşlerim, işte bize bir fırsat, mart ayında yerel seçimler var. Bu seçimlerde inanıyorum ki yeniden, Milli Görüşçü belediyelere kavuşacağız.”

‘BUNLARDA MAYA YOK’

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman da, ülke gündeminde konuşulacak çok konu olduğuna işaret ederek, “Son 10-15 yıllık siyasi tarihi bir göz önüne alalım. Birbirine zıt çok sayıda uygulama ile karşı karşıyayız. Ancak insanlarımız hükümete her iki uygulamasında da destek veriyor. Peki hükümetimiz söylemlerini değiştirince doğru söylemiş oluyor mu? Hayır. Çünkü ihlas yok, samimiyet yok. Erbakan Hocamızın dediği gibi bunlarda ‘maya’ yok” dedi. “Derdimiz ümmet, İslam coğrafyası” diyen Yalman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlayışta olacağız ve ümitsizliğe düşmeyeceğiz. Müslüman ümit kesmez. Temel Karamollaoğlu Başkanımız Allah razı olsun hakkıyla gayret ediyor. Bizler ‘Ülkemiz uçuruma sürükleniyor. Borcu borçla kapatmaya çalışıyorlar. Üretim ve istihdama yönelik yatırımlar yapın. Korkunç bir israf var. Bu gidişat, gidişat değil’ dedik mi? Dedik, dinlemediler. Şu an devletimiz borçlarının faizini ödeyemiyor. Sadece Eylül ayında ödenen faiz 10.2 milyar lira. İsrafı durduruyoruz diyorlar, kendilerine ait israfta hiçbir durma yok. Her türlü israf durdurulmalı. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var o paralarda.”

Yalman ayrıca, Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı görevini devreden Mustafa Derbentli’ye ve görevi devralan İbrahim Ceylan’a hayırlı olsun dileklerini iletti.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.