Uyanık emlakçı doları önerdi

Uyanık emlakçı doları önerdi

Ilgın'da önceki gün yaşanan bir olay, "Uyanıklığın da bu kadarı" dedirtti. İç piyasadaki işbirlikçiler dur durak bilmiyor.

Ilgın'da önceki gün yaşanan bir olay, "Uyanıklığın da bu kadarı" dedirtti. İç piyasadaki işbirlikçiler dur durak bilmiyor. Kiralık konut bakmaya giden bir vatandaşın, emlakçıdan duydukları şoke etti. Değeri aylık 600-650 TL olan eve bakan vatandaşa emlakçı ilk önce "Ev kirası kadar elden de depozito vereceksin" dedi. Emlakçı, daha sonra vatandaşa taleplerini şu şekilde sıraladı:

"Bir de bana memur bil kefil göstereceksin. Göstermezsen de 2 bin lira para ödeyeceksin." Emlakçı'nın bu pişkinliği yetmezmiş gibi üzerine bir de "Bu 2 bin liranın değer kaybetmesini istemiyorsan dolar üzerinden de verebilirsin" demesi, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntının fırsatçılar tarafından nasıl kazanıma dönüştürülme çabası verildiğine birer örnek oldu. Konu ile ilgili Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay ise şunları kaydetti: "Kesinlikle 2 bin lira verilmemeli. Teminat seneti istenilebilir. Hele dolar ile böyle bir teklifte bulunmak tamamı ile yanlış. Bakanlık döviz kuru ile bu işlemlerin hepsini yasakladı."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.