Utanç verici bir durum!

Utanç verici bir durum!

Boşandıktan sonra çocuklarını haciz yoluyla görmek zorunda kalan babaların çilesi bitmiyor. Son olarak çocuğa annesinin soyadının verilmesine izin çıkması karşısında babalar, iznin soy kavramını ortadan kaldırdığını söylüyor

Boşandıktan sonra çocuklarının velayeti anneye verilen ve çeşitli nedenlerle evlatlarından ayrı kalan bazı babalar, çocuklarını ayda iki kez icra yoluyla yaklaşık 500 lira ödeyerek görebiliyor. Boşanmış ailelerde taraflardan birinin çocuğu diğerine göstermemesi durumunda, anne ya da baba çocuğunu görmek için onu bir eşya gibi haczetmek zorunda bırakılıyor.

BABALAR EVLATLARINI GÖREMEZ DURUMDA

2012 yılında çıkarılan 6284 sayılı yasa ile birlikte erkeklerin çilesi bitmiyor. Son olarak çocuğa annesinin soyadının verilmesine izin çıkmasının erkek-kadın tartışmalarına yeni bir boyut getireceğini söyleyen mağdur babalar, “Bu izin soy kavramını ortadan kaldırmıştır. 6284 sayılı yasa ile erkeklerin zaten hiçbir dayanağı yok, evlatlarını göremez durumda. Babasından uzaklaştırılan çocukların son olarak soy ismini de değiştirip babası ile olan tüm bağlarını koparmak istiyorlar. Çıkarılan bu yasadan en kısa sürede geri dönülmesini istiyoruz.  Bu karar yeni tartışmalara ve yeni cinayetlere yol açar” dedi.

ANNE ÇOCUĞUNU KOZ OLARAK KULLANIYOR

Mağdur Çocuklar ve Baba Hakları Derneği (MA-ÇOBDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Köse, nafaka ve haciz parası altında ezilen bazı babaların büyük maddi sıkıntı yaşadığını söyledi. Haciz olayında en büyük mağduriyeti çocukların yaşadığın belirten Köse, “Boşanma sonucunda babaya sinirli olan anne, çocuğu babaya karşı koz olarak kullanıyor. Annenin bu bencilliği karşısında en büyük mağduriyeti çocuklar yaşıyor. Çocuklar babasını görmeden büyüyor” diye konuştu.  Köse, yapılanların aile üzerine oynanan kirli bir oyun olduğunu söyledi.

UTANÇ VERİCİ BİR DURUM

İcra ile çocuk utanç verici bir durum olduğunu belirten Köse, “Bu çok utanç verici bir durum. Çocuklarımızla hasret giderebilmek için icraya 300 TL para yatırmamız gerekiyor. Buluşma sabahında arabasıyla önce haciz memurunu, ardından pedagogu alması lazım. İcra memuru, çocuğunu ona haciz tutanağıyla teslim ediyor. Tutanakta borçlu anne, alacaklı baba, borç miktarı ise çocuk teslimi şeklinde yer alıyor. Haciz yöntemi hem çocuğa psikolojik şiddet hem de babaya ekonomik ve psikolojik şiddettir” ifadelerini kullandı.

YASA İLE ÇOCUKLAR MAĞDUR OLUYOR

6284 sayılı yasanın kadını koruma adı altında çıkarıldığını fakat kadınının korunmasıyla alakası olmayıp aksine çocukları mağdur ettiğini aktaran Köse, şunları söyledi: Babalar da mağdur oluyor. Gücün ve güvenin sembolü olan babası, çocuğa zavallı bitkin ve çaresiz görünüyor. Aile yıkım yasalarıyla bu ülkenin temelini dinamitlediler. Topla tüfekle bu ülkeyi alamayanlar aile kavramını çökertti. Aile diye bir şey kalmadı. Hollanda kendi keyfi için bu STK'ları fonluyor. Bu yasayı kendi ülkelerinde uygulamıyorlar fakat Türkiye'de uygulanması için dernekleri fonluyor. Hükümetimiz bunlardan çekinmeyecek. Bu sorunun çözümü için bir an önce gerekli adımlar atılmalıdır.”

NAFAKA ARTTIRMA DAVALARI KALDIRILSIN

Nafaka mağduru olan Hasan Ölmez, “Ayrılalı 7 ay oldu. nafaka ödüyorum. Tüm davaları hallettik ama eski eşim şimdi de nafaka arttırma davası açtı. Bin 800 lira maaş alıyorum bunun 800 lirası nafakaya gidiyor. Eski eşim açtığı davada nafakanın bin 500 lira olmasını istiyor. Hakimler de bu konuda her zaman kadını haklı bulup ona göre karar veriyor. Bu kararlarla erkekler yoksulluk çekmek zorunda kalıyor. Boşandıktan sonra babalar nasıl çalışıyorsa anneler de çalışsın. çocuğumun nafakası sorun değil. Evladım için her şeyimi veririm ama annesinin nafaka arttırma davası açmasına aklım almıyor” diye konuştu.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum