Usulsüz Dinleme İddialarına İlişkin Verilen Yakalama Kararına İtiraz Edildi

Usulsüz Dinleme İddialarına İlişkin Verilen Yakalama Kararına İtiraz Edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın usulsüz dinleme iddialarına yönelik soruşturma kapsamında serbest bırakılan ve daha sonra savcılığın itirazı üzerine yakalama talebi çıkarılmasına itiraz edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın usulsüz dinleme iddialarına yönelik soruşturma kapsamında serbest bırakılan ve daha sonra savcılığın itirazı üzerine yakalama talebi çıkarılmasına itiraz edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 18 polis gözaltına alınmıştı. 11 kişi savcılık tarafından, 7 kişi de mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Savcı serbest bırakılma kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği, eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile Ali Arslantaş, Emre Baykal, Hüseyin Özbilgin ve Seyit Gölcük hakkında yakalama kararı çıkardı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan emniyet mensuplarının avukatları ise bu karara itiraz etti. İtiraz, Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne gönderilmek üzere Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği’ne verildi.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan kişilerin hiçbirinin dava konusu kurumda çalışmadığı vurgulanan dilekçede, İçişleri Bakanlığı’nın raporunun dosyada olduğu ve bu rapordan başka herhangi bir delilin olmadığına vurgu yapıldı. Dosyada tanık olmadığı ve müştekilerin tamamının ifade verdiğine vurgu yapılan dilekçede, şüphelilere isnat edilen askeri casusluk eylemine dair dosyada kuvvetli suç şüphesi doğuracak en ufak bir delil olmadığının altı çizildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.