Üst üste suikastlar!

Üst üste suikastlar!

Emniyet güçlerinin Doğu ve Güneydoğu'da yaptığı operasyonlardan sonra terör örgütü PKK'nın özellikle o bölgelerdeki AKP'li yerel yöneticilere yönelik suikastlarına bir yenisi daha eklendi

AKP Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert kendine ait olan akaryakıt istasyonunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu olaydan bir gün önce, AKP Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti. Yine benzer bir suikast ise iki ay önce gerçekleşmiş ve PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Beytüşşebap AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman’ın cesedi bulunmuştu… Geçtiğimiz ay da AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker'in memleketi olan Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Tepe Mahallesi'nde, anne ve ağabeyinin mezarlarının yakın çevresine tuzaklanmış toplam 640 kilo el yapımı patlayıcı bulunmuş ancak tuzak önceden fark edilerek teröristlerin hain planı bozulmuştu.

DERYAN AKTERT İŞYERİNDE SUİKASTE UĞRADI

Dicle AKP İlçe Başkanı Deryan Aktert, işyerinde 7-8 kişilik PKK'lı terörist grubun silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. AKP Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, olayın terör bağlantılı olduğunu değerlendirdiklerini belirtirken, Aktert'in işyerinin daha öncede saldırıya uğradığını bildirdi.

AYDIN MUŞTU EVİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Olay, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Van’ın Özalp ilçesine bağlı Aşağı Mollahasan Mahallesi’nde meydana geldi. AKP Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’nun evine gelen 7-8 kişilik bir grup PKKlı terörist, kapıyı kırıp içeri girerek, Muştu’nun çocuklarının yanında uzun namlulu silahla ateş açtılar. Muştu olay yerinde hayatını kaybederken, teröristler Muştu’nun kardeşine ait aracı gasp edip olay yerinden kaçmıştı.

İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DA PKK TARAFINDAN KAÇIRILIP ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Ayvalık köyüne giden ve plakası öğrenilemeyen bir araçta bulunan Fikret ve Naci Adıyaman, teröristler tarafından araçtan indirilerek, aracı ateşe vererilmiş ve kaçırılmıştı.

Daha sonra Beytüşşebap AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman’ın cesedi bulunmuştu.

Öte yandan Fikret ve Naci Adıyaman’ın Jirki aşiretinin önde gelen isimlerinden Tahir Adıyaman’ın yeğeni olduğu öğrenildi.

“DEFALARCA SALDIRIYA UĞRADILAR”

CNN Türk televizyonunda bir programa telefon bağlantısıyla katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, partisinin il ve ilçe başkanlarının, başkanlıklarının bundan önce de defalarca saldırıya uğradığını hatırlattı. Eker de geçtiğimiz günlerde bir bombalı suikast girişimiyle karşı karşıya kalmış, ancak tuzağın önceden fark edilmesiyle hainlerin planı bozulmuştu.

mehdi-eker-annesini-ziyaret-etti
 

AKP’nin sindirilmek istendiğini ifade eden Eker, Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin, barış ve kalkınmasının teminatı olan partisinin, vizyon ve misyonuyla Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek isteyenlerin çalışmalarına engel olduğu için hedef alındığını belirtti.

Mehdi Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz mücadelemizi sürdürüyoruz, devam ettireceğiz. Türkiye için devam ettireceğiz, Türkiye’deki Kürt vatandaşlarımız için devam edeceğiz. Çünkü PKK’nın en büyük zararı bölgedeki Kürtlere dönük oldu. PKK, Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak demokratikleşme, sivilleşme yoluyla ve barış içinde herhangi bir kazanım elde etmesine asla izin vermiyor, vermek istemiyor. Çünkü o zaman terör nedeniyle ortaya çıkmış bu vahşi örgütün varlık nedeni ortadan kalkar ve hizmet ettiği kesimlerin de işine bu gelmez. O nedenle PKK, Kürt vatandaşlarımıza dönük haklar veya bölgenin kalkınmasıyla ilgili projelerde hep sabotajcı rolü oynamıştır, bir şekilde engel olmuştur.

“PKK BİZİ ÖLDÜREREK BİTİREMEZ”

Terör örgütü, bu tür saldırılarla, cinayetlerle AK Parti’yi bir şekilde sindirmeye, korkutmaya, AK Parti’ye vatandaşların ilgilerini azaltmaya çalışıyor ama bu nafile bir çabadır. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Başkanımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. PKK, bizi bu şekilde öldürerek bitiremez. PKK’lılar da siyasi uzantıları da bilmeliler ki Türkiye Cumhuriyeti’nde biz demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi artıracağız, vatandaşlarımızın umudu olmayı sürdüreceğiz.”

İNCELEMELER SÜRÜYOR

Emniyet ve istihbarat birimlerinin yaşanan bu suikastlar üzerindeki incelemeleri devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.