Üst geçitteki asansör çalışmıyor

Üst geçitteki asansör çalışmıyor

Yeni İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Japon Parkı Yaya Üst Geçidinde asansörlerinin çalışmaması hem yaşlıları hem de engelli vatandaşları mağdur ediyor. Yaşlı ve engelli vatandaşlar her gün ölümle yüz yüze geliyor

Son aylarda sık sık ölümlü ve yaralamalı kazaların yaşandığı Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Japon Parkı Yaya Üst Geçidinde bulunan yaşlı ve engelli asansörü haftalardır çalışmıyor. Asansörlerin birinin yaşanan sonucu zarar gördüğü öğrenildi. Konya Büyükşehir Belediyesi, zarar gören asansörü tamir etmek yerine asansörün kapısını demirle kapattı.  Asansör tamamen kullanım dışı kaldı.

img_2101.jpg

YAŞLI VE ENGELLİLER MAĞDUR OLDU

İstanbul yolu üzerindeki üst geçidin yakınlarında başka üst geçidin bulunmaması asansörü kullanmak isteyen yaşlı ve engelli vatandaşları mağdur ediyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar,  üst geçidin asansörlerinin çalışmadığı için üst geçidi kullanmakta zorlandıklarını ve asansörün biran önce tekrar faaliyete geçirilmesini gerektiğini söyledi.

img_2115-001.jpg

HER GÜN ÖLÜMLE YÜZYÜZE GELİYORUZ!

Asansör bulunmadığı için geçidi kullanmakta oldukça zorluk yaşadıklarını belirten engelli ve yaşlı vatandaşlar, “Asansörleri uzun zamandır çalışmıyor. Bir tarafında kaza oldu ve asansörün kapısı zarar gördü. kapıyı tamir etmek yerine oraya demirden bir duvar çektiler. Bizler mağdur durumdayız. Yaşlı olduğumuzdan dolayı üst geçidin merdivenlerini çıkıp inmekte güçlük yaşıyoruz. Yetkililerden, kendilerini bizim yerimize koymalarını çektiğimiz güçlükleri anlamalarına ve üst geçidi bir an önce faaliyete geçirmelerini istiyoruz. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız yolun karşısında geçerken her gün ölümle yüzyüze geliyor. TEDES'in kaldırılmasının ardından araçlar aşırı derecede hız yapıyor. Yayalara karşı da bir saygı yok. Bu yol üzerinde başka can kayıplarının yaşanmasını istemiyoruz” diye konuştu.

img_2131-002.jpg

2 YILDA 8 KİŞİ CAN VERDİ

Yeni İstanbul Caddesi'nde 2016 yılından bu yana yaşanan kazalarda ise bugüne kadar 8 kişi can verdi. Geçtiğimiz günlerde Selçuk Üniversitesi'nde öğrenim gören bir üniversite öğrencisi üstgeçitin olmaması ve araçların aşırı hız yapması yüzünden hayatını kaybetmişti. Vatandaşlar, "Yeni ölümlü ve yaralamalı kazaların yaşanmaması için yetkililer bir an önce gerekli önlemleri alsın" çağrısında bulundu.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum