Ürperten İfade: 14 Yaşındaki Çocuktan Uyuşturucu Aldım

Ürperten İfade: 14 Yaşındaki Çocuktan Uyuşturucu Aldım

Son zamanlarda uyuşturucu kullanma yaşının oldukça düştüğü Bursa’da devriye gezen polis ekipleri, sokak ortasında her gün onlarca gencin üzerinden uyuşturucu madde ele geçiriyor. Polisin durdurarak ‘üzerinde suç unsuru var mı?’ diye...

Son zamanlarda uyuşturucu kullanma yaşının oldukça düştüğü Bursa’da devriye gezen polis ekipleri, sokak ortasında her gün onlarca gencin üzerinden uyuşturucu madde ele geçiriyor. Polisin durdurarak ‘üzerinde suç unsuru var mı?’ diye sorduğu 20 yaşındaki H.D., "14-15 yaşlarında tanımadığım bir çocuktan 30 liraya aldığım 'Sentetik cannabinoid (bonzai)' var." dedi.

Yıldırım ilçesi Selimzade Mahallesi Selimzade Caddesi’nde devriye gezen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelenerek durdurduğu Ö.B.’nin (39) üzerinden 2,65 gram bonzai maddesi ele geçirdi. Aynı cadde üzerinde polis tarafından durdurulan S.B. (28), İ.K. (37) ve A.A.’nın üzerinden de 18 adet uyuşturucu hap çıktı.

Meydancık Mahallesi Sevindik Sokak’ta devriye gezen polis ekibi ise M.A.’nın üzerinden 1,67 gram esrar maddesi ele geçirdi. Bu arada Vatan Mahallesi Kaplan Sokak’ta yürüyen S.Ş. (20), devriye gezen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerini görünce elindeki esrar paketlerini yere attı. Yunus timleri tarafından yakalanan S.Ş., hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yapıldı.

Beyazıt Mahallesi Kasımönadım Bulvarı’nda durumundan şüphelenilerek durdurulan M.P.’nin (23) üzerinden de bir miktar esrar maddesi ele geçirildi. Hacıseyfettin Mahallesi İncirli Caddesi’nde seyreden bir araçtan peçeteye sarılı esrar maddesinin izini süren polis ekipleri, İ.U.’yu da (21) gözaltına aldı.

'14 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN ALDIM'

Osmangazi ilçesi Ebu İshak Mahallesi Kamberler Parkı’nda bonzai kullanırken yakalanan H.D. (20), Çarşı Polis Merkezi’ne götürüldü. Verdiği ifadesinde, "Kamberler Parkı’na gidip daha önceden tanımadığım 14-15 yaşlarında erkek şahıstan 30 lira tutarında bonzai isimli uyuşturucudan aldım. Bonzaiyi kullanırken polis tarafından yakalandım." dedi. H.D. hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yapıldı.

Karacabey ilçesi Canbalı Mahallesi’nde A.K. (32) ile M.K. de (32) polis ekibi tarafından durduruldu. Şüphelilerden A.K.'de, eşofmanının ön iç kısmında beyaz renkli defter kağıdına sarılı bir miktar esrar maddesi ele geçirildi. Olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.