Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Üretmeden bağımsız olmanın imkanı yok

Üretmeden bağımsız olmanın imkanı yok

Üretimin öneminden zaman zaman bahsederim. Bilim ve teknolojide, sanatta, spor da üretmeden lider olmanın imkanın olmadığını.

Son olarak ABD başkanının soykırım ifadesini kullanması ile ilgili görüşlerimi dile getirdim.

Öyle basında ve sosyal medyada kahramanlık yaparak ABD yi eleştirmenin kimseye faydası olmayacağını, kendimizin yazacağını ve okuyacağını ifade ettim.

Biz ülke olarak yediden yetmişe çalışmak, daha çok çalışmak ve ÜRETMEK zorundayız.

Bilimde, teknolojide, eğitimde, tarımda kısaca her alanda lider konuma gelmediğimiz müddetçe emperyalist devletlerin suçlamalarından ve iftiralarından kurtulamayız. 

BELEDİYE ÜRETİYOR

Üretimin öneminden bahsettiğim bu günlerde, Seydişehir Belediye’ sinden güzel bir çalışma örneği geldi.

Büyükşehir yasasıyla birlikte kırsal mahallelerde de Belediye mülkiyetine geçen arazileri tarımsal faaliyetlerde kullanarak değerlendirdiği haberi içimi ısıttı.

Belediye ekim yaptığı bu arazilerden elde edilen ürünleri, öncelikli olarak belediye hizmetleri için kaynak üretmede kullanılacak.

Ayrıca, belediye bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve her gün 400 haneye sıcak yemek ulaştıran Aşevi’ nin mutfağında da kullanacak,  böylece üretimden tüketime kadar işin içinde olacak. 

VERİMLİ ARAZİLER EKİLİYOR

Şüphesiz Konya’nın en verimli arazilerinden bir kısmı da Suğla ovasında. Burada belediyeye ait 270 bin metrekare tarım arazisinde incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Tutal’ ın ekilecek arazileri kontrol etmesi, tohumların toprakla buluşmasına nezaret etmesini örnek bir hareket olarak değerlendiriyorum.

Seydişehir Belediyesi, bugüne kadar ekilmeyen tarım arazilerini değerlendirerek hem üretim yapıyor hem de diğer belediyelere örnek oluyor.

Konya’ nın en verimli tarım arazilerinin başında Suğla havzası gelir. Bu arazilerimiz üzerinde yapılan tarımsal faaliyetler, Seydişehir tarımının büyük bir bölümünü oluşturur.  

Suğla da ekilen ve hasat edilen birçok tarım ürünü Seydişehir’ e ve bölgeye önemli katma değer sağlar.

Katma değeri daha da arttırmak için Seydişehir Belediyesi sorumluluk anlayışı ile kendisine ait olan arazileri üretim için değerlendiriyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda yine güzel bir hizmete imza atılarak Hububat borsası Seydişehir’ e kazandırılmıştı.

Hububat borsasının Seydişehir’ in tarımsal üretimine daha fazla katkı sağladığı göz ardı edilemez.

Belediye bu yıl kırsal mahallelerde bulunan tarım arazilerine ilk etapta tahıl ürünleri ekerek değerlendirecek.

Bunun yanında son yıllarda katma değeri yüksek olan kabak ekimi de Suğla ovasında bulunan tarım arazilerine ekiliyor.

Yürütülen tarımsal faaliyetlerden elde edilen hasadın hem kaynak üretmesi açısından hem de Belediye bünyesindeki Aşevinde kullanılacak olması göz ardı edilmemeli.

Aşevi günde 400 haneye sıcak yemek ulaştırıyor. Ayrıca elde edilen ürünlerin ihtiyaç sahibi ailelere de ulaştırılacak olması son derece isabetli olmuş.

Üretmeden bağımsız olmanın imkanı yok demiştim. Seydişehir Belediyesi üreterek bu işlevi yerine getirdiği gibi, diğer belediyelere de örnek oldu.

Bir kez daha ifade ediyorum. Ülke olarak yediden yetmişe çalışmak, daha çok çalışmak ÜRETMEK zorundayız.

Bilimde, teknolojide, eğitimde, tarımda kısaca her alanda lider konuma ancak üreterek gelebiliriz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR