Üretim desteklenmiyor

Üretim desteklenmiyor

'Halkla kucaklaşma programı' kapsamında Konya'ya gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, "Sanayiye, üretime, kalkınmaya kaynak ayrılamamaktadır. Bugün toplam iç ve dış borç 615 Milyar dolardır" dedi

Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Halkla kucaklaşma programı' kapsamında Konya'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ve beraberindeki heyet çeşitli ziyaretlerde bulundu. Heyet ilk olarak Anadolu Birlik Holding, Konya Şeker ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'u ziyaret etti. Ziyarette Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Konya Müfettişi Ali Mücevher ve Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ziyarette parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Recep Konuk da Konya Şeker çalışmaları ve yapılacak yatırımlar hakkında heyeti bilgilendirdi. Ziyaret sonrası heyet toplu fotoğraf çektirdi.

PARALAR FAİZE GİDİYOR

Daha sonra Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü'yü makamında ziyaret eden heyet sanayinin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Yaşar Canbay, gelinen noktada ekonominin bütünü ile bıçak sırtında olduğunu belirterek, "Resmi işsizlik oranı 10.5 olmuştur. Genç işsizler oranı yüzde 19.1’dir. Sanayiye, üretime, kalkınmaya kaynak ayrılamamaktadır. Bugün toplam iç ve dış borç 615 Milyar dolar’dır. 2015 bütçesinde yatırıma 41 milyar TL ayrılmasına karşın faize 54 milyar TL ayrılmıştır. Mayıs 2013’te IMF’ye borcumuz bitti. Ama 623 Milyar TL Kamunun borcuna karşılık bu faiz ayrılmıştır" şeklinde konuştu.

Heyet daha sonra Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ile birlikte Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan'ı ziyaret etti. Saadet Partisi çalışmaları ve ülkenin hukuk problemlerinin konuşulduğu ziyaret sonrası ev sahibi Kayacan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Günün son ziyaretini Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı (SMMMO) İsmail Turan'a yapan heyet burada da parti çalışmaları hakkında bilgi vererek iş dünyası hakkında fikir alışverişi yaptı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.