Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ekici Kongreden Onay Aldı

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ekici Kongreden Onay Aldı

Ünye Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı Ahmet Ekici tek liste ile girdiği kongrede başkan seçildi.Ünye Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda açık oylama ile yapılan 1. Olağan Kongre’de Ekici, derneğin bundan sonra daha fazla bir güce sahip olduğunu...

Ünye Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı Ahmet Ekici tek liste ile girdiği kongrede başkan seçildi.

Ünye Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda açık oylama ile yapılan 1. Olağan Kongre’de Ekici, derneğin bundan sonra daha fazla bir güce sahip olduğunu söyledi. Ünye Muhtarlar Derneği’nin Türkiye Muhtarlar Konfederasyonuna bağlı olduğunu söyleyen Ekici, gücüne güç kattığını ifade etti. Başkan Ekici şu açıklamalarda bulundu. “Her üyenin seçme seçilme hakkı bulunmaktadır. Lakin yönetim ve denetim kurulu tüzük gereği belli bir sayıları vardır. Bu nedenle hoşgörünüze sığınarak mümkün oldukça zamanı olabileceğini düşündüğüm üyelerden bölgelere dayayarak bir liste hazırladım. Çoğunluğu eski köy muhtarları olan arkadaşlardan olmasına özen gösterdim. Birlik ve beraberlik içerisinde her yerde açık şeffaf birlikte yönetmek istiyoruz. Kurum ve kuruluşlarla muhtarlar olarak nezaket içerisinde kırmadan dökmeden hizmet alma çabasında kurum ve kuruluşlardan ayrı ayrı nezaket bekliyoruz. Hizmet makamlarıyla hiçbir rekabetimiz yoktur ve olamaz. Bütün arzumuz planlamalarda yetki ve fikir paylaşımı istiyoruz. 85 muhtar 118 bin nüfusu temsil ediyor. 188 bin insan hedeflerini ve taleplerini önce muhtara arz ediyor. Genel kurulumuzun Ünye’mize özellikle muhtar camiasına hayırlı olmasına diliyorum.” dedi.

“MUHTARLAR, HİZMET OLARAK MÜLKİ AMİRİN ÖNÜNDEDİR”

Kongreye katılan Türkiye Muhtarlar Derneği Konfederasyon Başkanı Hüseyin Akdeniz, muhtarların özlük haklarının iade edilmesi yönünde çalışmalarının olduklarını söyledi.

Başkan Akdeniz, Muhtarların hizmetler noktasında mülki amirlerin de önünde olduğunu söyleyerek “Kısa bir zaman önce başta hükümetimiz olmak üzere parlamento kurumundan tüm siyasi partilerimizde görüşleri alınarak bir özlük yasası hakkı çıktı. Bir dönem önce 420 TL gibi bir rakam olan ödeneklerimiz yüzde 95 artışla 871 TL’ye yükseldi. Bunda emeği geçen başta hükümet olmak üzere parlamentoda siyasi partilerimiz olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

“HAKLARIMIZI BİRLİK OLARAK ALABİLİRİZ”

Kongrede konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi Eski Başkanı Osman Sarıkahraman ise, “Muhtarların özlük hakları konusunda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde biz gerçekten çok meşakkatli yoldan geldik. Bugün 870 TL muhtar maaş ödeneğimiz. Bu bir kazanımdır ama yetti mi özlük haklarımızın tamamlanması konusunda. Elbette yetmedi, ama biz konfederasyon başkanlığı nezdinde şube başkanlarıyla birlikte eğer bu birlikteliği sürdürebilir hale getirmeye devam edersek yarın SGK ödemelerimizde hükümet kanadı tarafından hiç kuşku yok ödenecektir. Sağduyu arkadaşlarımızla gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. ” dedi.

“BİZİM EN FAZLA ÇALIŞTIĞIMIZ İNSANLARSINIZ”

Kongrede söz alan Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yetkin Esen ise, “Sizlerin emeği çok büyük yeni seçilen muhtar arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” şeklinde konuşmalara yer verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.