Unutulmaya Yüz Tutan Lezzetler Yemek Festivali İle Beğeniye Sunuldu

Unutulmaya Yüz Tutan Lezzetler Yemek Festivali İle Beğeniye Sunuldu

Adana’da SODES programı kapsamında desteklenen ‘Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı’ isimli proje çerçevesinde Yöresel Yemek Festivali düzenlendi. Festivalde, unutulan veya unutulmaya yüz tutan Çukurova ve Türk mutfağının önemli lezzetleri...

Adana’da SODES programı kapsamında desteklenen ‘Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı’ isimli proje çerçevesinde Yöresel Yemek Festivali düzenlendi. Festivalde, unutulan veya unutulmaya yüz tutan Çukurova ve Türk mutfağının önemli lezzetleri beğeniye sunuldu.

Geleneksel El Sanatlarını Yaşatma ve Kadın Girişimciliği Destekleme Derneği ile Adana Olgunlaşma Enstitüsü ortaklığında yürütülen ‘Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı Proje meyvelerini verdi. Proje kapsamında eğitim alan kursiyerler becerilerini Yöresel Yemek Festivali’nde beğeniye sundu. Çukurova ve Türk mutfağının önemli damak tatlarının beğeniye sunulduğu programda konuşan Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın, atıl durumda bulunan 30 metrekarelik alanı modern araçlarla donatıp endüstriyel mutfak atölyesine çevirdiklerini açıkladı. Burada 18-35 yaş arası 30 kadına, hafta için günde 6 saat teorik ve uygulamalı aşçı yardımcılığı, 72 saat girişimcilik eğitimi verildiğini anlatan Kalın, “Eğitimlerin sonucunda başarı gösteren kişiler otellere, restoranlara, toplu yemek yapılan mutfaklara yerel düzeydeki işgücü piyasasının ihtiyaçlarına göre istihdam edilecek. Yöresel Yemek Festivali ile de unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Anadolu lezzetlerini ulusal ve uluslararası platformlarda etkin bir şekilde tanıtılmasına adım atıyoruz.” dedi.

Vali Mustafa Büyük ise gelişmişlikte, medeniyette, turizme ilgili konulardan birisinin de yeme içme kültürü olduğunun altını çizdi. Yeme içme alanındaki çalışmaların toplumları farklılaştırdığını ifade eden Vali Büyük, “Türk mutfağının da dünya mutfağı içerisinde kendine has güzel bir yeri vardır. Bunu da korumamız ve yaygınlaştırmamız, tanıtmamız gerekmekte. Bu çerçeve içerisinde güzel bir çalışma olmuş. Ümit ederim her yönüyle daha da gelişir, ülkemizin zenginliğine zenginlik katar. Kursiyerlerimiz çok önemli bir meziyeti daha profesyonelce hocalarından aldılar. İnşallah onlar da hayatta daha faydalı olacakları, belki iş sahibi olacakları bir tecrübeyi de yaşamış oldular.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.