Üniversiteli Öğrenciler Yürüyüşle Işid’e Tepki Gösterdi

Üniversiteli Öğrenciler Yürüyüşle Işid’e Tepki Gösterdi

Uludağ Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, gerçekleştirdikleri yürüyüşle IŞİD'in Suriye'deki saldırılarına tepki gösterdi. Öğle saatlerinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, slogan atarak sosyal tesislere...

Uludağ Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, gerçekleştirdikleri yürüyüşle IŞİD'in Suriye'deki saldırılarına tepki gösterdi.

Öğle saatlerinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, slogan atarak sosyal tesislere kadar yürüdü. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile üniversitenin özel güvenlik elemanları grup etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Sosyal tesisler önünde öğrenciler adına açıklama yapan Gamze Sakallı, geçtiğimiz hafta İstanbul Üniversitesi’nde IŞİD katliamlarını protesto eden öğrencilere IŞİD yanlıları tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Sakallı şunları kaydetti: "Saldırganlar karşılarında ilerici ve devrimci öğrencilerin direnişini buldu. Üniversitelerini bu faşişt çetelere teslim etmeme iradesi gösteren öğrenciler, kararlılıkla direniyorlar. Fakat bu çeteler de eli boş durmuyor, döner bıçaklarıyla, sopalarla tekrar tekrar saldırı girişiminde bulunuyorlar. Polis ve özel güvenlik elemanları bu çetelerin ellerini kollarını sallayarak satırlarla üniversiteye girişlerini izlemekle yetiniyorlar. Bu katiller sürüsünün rahatlıkla üniversiteye girmelerini sağlayanlar, IŞİD çetesini ülkemizde barındıranlardan başkası değildir."

Açıklamanın ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.