Üniversitelerin reklam yarışı

Üniversitelerin reklam yarışı

Öğrencileri tercih heyecanı sararken, üniversitelerin öğrenci kapma yarışı ise başladı. Özel ve vakıf üniversiteleri, öğrenci çekmek için çeşitli avantajlar sunuyor

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencileri tercih heyecanı sardı. 2016 LYS tercihleri 26 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesinden yapabilecek olan öğrenciler, hangi üniversiteye, hangi bölüme gidebileceklerini araştırmaya başladı. Adaylar, tercihlerini yapmak için sabırsızlanıyor. Öğrencilerin dikkatini çekmek isteyen üniversiteler ise reklam için önemli bir bütçe ayırmışa benziyor.

6 BİN LİRAYA VARAN BURS İMKANI

Çeşitli reklamlar yapan üniversiteler kampanyalarıyla da dikkat çekiyor. Bu kapsamda reklam yapan üniversitelerden birisi de bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan ve kampanyaları ile çok iddialı olan, 6 bin liraya kadar burs imkanı veren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi. Yapmış olduğu reklamlarda ayrıcalıklı kampanyalar sunan üniversite, yüzde 100 işe yerleştirme garantisi, 6 bin TL'YE varan aylık burs imkanı, yüzde 100 ücretsiz yurt ve yüzde 100 ingilizce eğitim gibi kampanyaları ile reklam panolarında yerini aldı.

ÜNİVERSİTELER BİLBOARDLARDA

Reklam panolarında yerini alan bir diğer üniversite ise KTO Karatay Üniversitesi. Üniversite, “Aklın bilimselliğe takıldıysa en iyisi Karataylı olmak” sloganıyla panolarda yerini aldı. Ayrıca Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne (CERN) ilk ve tek üyeliğinin olduğunu belirten üniversite şehrin farklı noktalarında ki reklam panolarına girdi.

ADAYLARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Reklam yapan üniversitelerden bir tanesi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren Doğu Akdeniz Üniversitesi. “Uluslararası kariyer için” sloganıyla sesini öğrencilere duyurmayı hedefleyen üniversite, ilk tercihe yüzde 50 burs vaat ediyor. Ayrıca binlerce öğrenciye koşulsuz burs avantajı sunan üniversite adayların ilgisini çekmeyi hedefliyor. 2016 LYS tercihleri 26 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesinden yapılabilecek.

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.