Üniversitelerden Gençlerin Yolunu Açacak İşbirliği

Üniversitelerden Gençlerin Yolunu Açacak İşbirliği

Üniversite öğrencileri, Avrupa Birliği ülkelerinde iş deneyimi kazanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) koordinatörlüğünde Ege, Dokuz Eylül, Celal Bayar, Katip Çelebi üniversitelerinden toplamda 79 öğrenci İzmir Ticaret Odası tarafından...

Üniversite öğrencileri, Avrupa Birliği ülkelerinde iş deneyimi kazanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) koordinatörlüğünde Ege, Dokuz Eylül, Celal Bayar, Katip Çelebi üniversitelerinden toplamda 79 öğrenci İzmir Ticaret Odası tarafından Avrupa Birliği ülkelerindeki kurum ve kuruluşlarda staj yapacak. Her bir öğrenciye 3 aylık Erasmus stajı için bin 500 Euro, hibe verilecek. Toplam hibe miktarı ise 118 bin 500 Euro olacak.

Ulusal Ajans tarafından sağlanacak hibeyle çalışmalara başlayacak "Erasmus Staj Hareketliği Konsorsiyumu-İzmir" protokol töreni İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Törene, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel ile Ulusal Ajans Yükseköğretim Koordinatörü İlyas Ülgür katıldı.

‘AB’DE STAJ YAPAN ÖĞRENCİLERİN VİZYONU DEĞİŞECEK’

Törende konuşan Ekrem Demirtaş, eğitimli toplumların kalkınmasının hızlı olduğuna dikkat çekerek, "Son yıllarda eğitimde yapılan reformlar büyük önem taşıyor. Öğrencilerimize staj yaptırıyoruz ama Avrupa Birliği ülkelerindeki şirketlerde staj yapan öğrencilerin vizyonu değişecek. İzmir Ekonomi Üniversitemizde 58'i aşkın ülkeden öğrenci geliyor. Tam burs veriyoruz. Önemli olan kültürler arası kaynaşmayı sağlıyoruz." dedi. Konsorsiyum ile birlikte İzmir Ticaret Odası'nın Avrupa ve farklı ülkelerdeki 75 kardeş odasına ulaşacaklarına da işaret eden Demirtaş, "Rolümüz burada çocuklara staj yeri sağlamak bunu fazlasıyla yerine getiririz. Ulusal Ajans'ımızdan öğrencilerimizin sayısını arttırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

‘ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDUKTAN SONRA BOCALIYOR’

Ulusal Ajans Yükseköğretim Koordinatörü İlyas Ülgür, üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş dünyasına gittiğinde bocalama safhasıyla karşılaştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Mezunlarımız, 5-6 ay bocalama yaşıyor. Bunun en önemli sebebi sanayi üniversite işbirliğinin olmamasıdır. İş dünyası bir zirvede, öğrenciler bir başka zirvede duruyor. Öğrencilerimiz, dünyanın her yerinde çalışabilmeliler. Bu döneme dek öğrencilerimizin yüzde 80'i kendileri staj yeri buluyordu. Uluslararası İlişkiler okuyan bir öğrenci kebapçıda staj yapıyordu. Bu dönem 12 konsorsiyum kuruldu. En güçlülerinden biri İzmir'de oluştu." İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, üniversitelerle iş dünyasının birlikteliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, İzmir'de kurulan Erasmus Staj Hareketliği Konsorsiyumu-İzmir’in koordinatörlüğünü yürüteceklerini, kurumsal mekanizmaların birlikteliğinin arttıracağını vurguladı.

Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, öğrencilerin sahaya inmek zorunda olduğunu, en önemli uygulama yerinin de stajlar olduğunu söyledi. Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli de, konsorsiyumun üniversite sanayi işbirliği için somut bir adım olduğunu belirtirken, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Ege Üniversitesi'nin Erasmus'ta önemli bir geçmişi olduğunu, bu yılda da hak ettiği yeri alacağını bildirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel de, bilginin pratiğe dönüşmesinde önemli bir fırsatın yakalandığını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.