Üniversiteler şehre katkı sağlıyor

Üniversiteler şehre katkı sağlıyor

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, KTO Karatay Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 26-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, KTO Karatay Üniversitesinin dönem başkanlığında ve ev sahipliğinde 26-28 Ekim 2017 tarihleri arasında Konya’da yapılacak. Düzenlediği basın toplantısında sempozyumun temel amacı hakkında bilgi veren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade , “5. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun temel amacı başta KOP Bölgesi olmak üzere ülkemizin zenginliklerini ve sorunlarını sektörel bazda derinlemesine araştırma, inceleme ve sorunlara ilişkin çözüm önerileri üretmeye yöneliktir” dedi.

BİRLİKTE ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ GELİŞECEK

UNİKOP’un kurulduğu günden itibaren bölge üniversitelerinin birlikte çalışma kültürünü geliştirdiğini ve ortak aktiviteler düzenlemesini sağladığını belirten Sade, sempozyumla uluslararası düzeyde bilim insanların, ve sektör temsilcilerini teorik bilimsel bilgilerinin pratiğe aktarılması hususunda buluşturarak, karşılıklı fikir alış-verişinde bulunabilmelerine imkan sağlanması hedeflendiğini söyledi. Bu yıl da ele alınacak temaların, Yenilenebilir Enerji, Tarım-Kırsal Kalkınma ile Sosyal ve Beşeri Kalkınma olarak belirlendiğini kaydeden Sade, şunları söyledi: “Belirlenen tematik alanlara toplamda yaklaşık 500 başvuru yapılmış olup, ulusal ve uluslararası değerlendiricilerimizin bulunduğu 40 kişilik değerlendirme kurulumuz gönderilen özetleri detaylı bir şekilde incelemişlerdir. Yapılan değerlendirme sonucunda ilgili tematik alanlarda toplam 255 bildiri kabul edilmiştir.”

ÜYE SAYISI 11'E ULAŞTI

Üniversitelerin faaliyet alanlarının yalnızca eğitim ve araştırma olmadığını belirten, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, üniversitelerin bölgesel analiz çalışmaları ve bulundukları kentlere yaptıkları katkıyla bölgesel gelişme ve ulusal kalkınmanın en önemli aktörleri arasında yer aldığını söyledi. Bu önemli aktörleri bir araya getirmek için Selçuk, Niğde Ömer Halisdemir, Aksaray, Karamanoğlu Mehmetbey, KTO Karatay, Necmettin Erbakan, Gıda ve Tarım üniversitelirinin ortaklığıyla UNİKOP çatısı altında toplandıklarının aktaran Bostancı, Ahi Evran, Bozok, Hacı Bektaş-ı Veli ve Kırıkkale üniversitelerinin eklenmesiyle üye sayısı 11'e ulaştığını aktardı.

BÖLGESEL KALKINMANIN EN DİNAMİK AKTÖRLERİ ÜNİVERSİTELER

UNİKOP bünyesinde yer alan üniversiteleri bölgesel kalkınmanın en  dinamik aktörleri olarak gördüklerini dile getiren Bostancı, şunları sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İdare olarak bölgemizin aktörlerinden aldığımız güçle bulunduğumuz coğrafyadaki kalkınma sürecini şekillendiriyoruz. Üniversitelerimizin, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin katkısı olmaksızın bir bölgesel kalkınma hareketinin başarıya ulaşmayacağının bilincindeyiz. Sempozyumun KOP Bölgesi'nin topyekün kalkınmasında bölge üniversitelerinin Türkiye'ye model olacak çok yönlü bölgesel kalkınma ipuçlarının verileceği bir etkinlik olması en büyük dileğimizdir.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.