Üniversiteler işsizlik kurumuna dönüştü!

Üniversiteler işsizlik kurumuna dönüştü!

Üniversiteleri yaygınlaştırmaktan ziyade, var olan üniversitelerin niteliğinin artırılması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Yükseköğretim Birimi Başkanı Ahmet Zor, "Bu durum üniversiteleri, işsizlik kurumu haline getirdi" dedi

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Yükseköğretim Birimi Başkanlığı tarafından 2018-2019 yılı eğitim ve öğretim dönemi ile ilgili bir açıklama yapıldı. Parti il binasında konuşan Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Yükseköğretim Birimi Başkanı Ahmet Zor, gençlere yeterince önem verilmediğine dikkat çekti. Bugün itibari ile eğitim sisteminin bütünüyle piyasa mantığına çekildiğini aktaran Başkan Zor, "Öğrenciye müşteri gözü ile bakılıyor. Her yıl üniversiteye giriş sınavı ücretleri artırılıyor. Bir işletme mantığından çıkıp, menfaat gütmekten öteye alanında başarılı milli ve manevi değerlerle yetişmiş gençlik için elimizi fazlasıyla taşın altına koymalıyız. Büyük bir hayalle üniversiteden mezun olan gençlerimiz mesleklerine geçiş için yapılan mülakatlarda liyakat yerine itaat ve sadakatin baz alındığını görmektedir" diye konuştu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN SAYISI ARTIYOR

"Şahit olmalıyız ki, üniversiteler topluma yetişmiş birey sunmak yerine işsizlik üretim kurumu niteliği taşımaya başlamıştır. Üniversiteler, öğrencilerin çoğunluğu il dışından gelen gençlerin oluşturduğu kurumlardır" diyen Başkan Zor, şunları kaydetti: "Malum ekonomik durumun üniversite öğrencilerini etkilemediği söylenemez. Gıdadan, temizlik malzemelerine ve en çok ihtiyaç duydukları kırtasiye malzemelerinin fiyat artışları üniversite öğrencilerini zor duruma sokuyor. Saadet Partisi olarak buradan Yükseköğretim Kurumu (YÖK)'e çağrıda bulunuyoruz. Dünya genelinde en başarılı 500 üniversite arasında her sene 3 ya da 4 üniversite ile temsil ediliyoruz. Gelin üniversitelerimizi işsizlik üreten kurumlar olmaktan kurtaralım. Bilime, sanayiye ve ekonomiye değer veren kurumlar haline getirelim. Bunun için her yıl onlarca üniversite açmak yerine, mevcut üniversitelerimizin seviyesini yükseltelim. Üniversite gençliğimiz hangi bölümde okursa okusun sadece ezberci sistemle yetiştiriliyor. Eline makine yağı değmeden mezun olan mühendislerimiz, adliye kapısı görmemiş hukuk fakültesi öğrencilerimiz var. Teorik eğitimin yanı sıra, öğrencilere pratik eğitim de verilmelidir. Hükümet, her yıl 10 binlerce öğretmen ataması yapmasına rağmen, işsiz öğretmen sayısı her geçen yıl katlanarak artmaktadır. Çünkü atadığımız öğretmenlerimizin yerine her sene çok daha fazla öğretmen mezun oluyor. Ve şuanda atama bekleyen öğretmen sayısı Türkiye'nin 25 yıllık öğretmen ihtiyacı kadardır."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.