Üniversiteler Görücüye Çıktı

Üniversiteler Görücüye Çıktı

LYS için geri sayım başlarken, üniversiteler de adayların tercihlerinde yardımcı olmak için meslek tanıtım günlerinde bir araya geldi. İstanbul’da yapılan Üniversite Meslek Tanıtım Günleri’ne 33 ünive...

LYS için geri sayım başlarken, üniversiteler de adayların tercihlerinde yardımcı olmak için meslek tanıtım günlerinde bir araya geldi. İstanbul’da yapılan Üniversite Meslek Tanıtım Günleri’ne 33 üniversite katıldı.

Adaylara hem meslekleri hem de üniversiteyi anlatmak üzere Ankara’dan gelen Atılım Üniversitesi yetkilileri de bilgisayar mühendisliği ve hukuk fakültesiyle ilgili bilgiler verdi. Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Özçelik, günümüzde yazılım sektörüne ilginin arttığını belirterek, “Çok büyük yazılım şirketleri var. Şu anda ekonomik olarak en güçlü şirketler yazılım şirketleri. Yazılım sektöründe kalifiye bilgisayar mühendislerine her gün ihtiyaç artıyor” dedi. Bilgisayar Mühendisliği hakkında doğru bilinen yanlışlara da değinen Özçelik, “Genelde piyasada bilgisayar mühendisleri sadece kod yazıyor sanılıyor. Bu yanlış bir yaklaşım. Kod yazanlar yani geliştirici olarak çalışanlar da var ama bunun dışında analiz yapan, test yapan, mimariyle uğraşan veya yazılımların güvenliğiyle ilgili veri tabanlarıyla uğraşan mühendis arkadaşlarımız da var” dedi.

Meslek Tanıtım Fuarlarını geleneksel olarak 11 yıldır düzenlediklerini söyleyen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, “Çoğunlukla İstanbul’daki devlet ve vakıf üniversiteleri ayrıca Kıbrıs’tan üniversiteler ve Ankara’dan Atılım Üniversitesi bizlerle. Şu anda 3 binin üzerinde 11. ve 12. sınıf öğrencisi var. Temel liselerde okuyan ayrıca şehir dışından Tekirdağ, Çorlu, Edirne gibi merkezlerden öğrenciler geliyor. Bu tür etkinliklere katıldıklarında tercih döneminde çok rahat ediyorlar. Çünkü buradan tüm detaylı bilgileri alıyorlar. 2 ay sonraki LYS’de tüm öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

Atılım Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Yöneticisi Eftal Erel, gençlere Ankara’nın İstanbul’a yakınlığından bahsetmenin önemli olduğunu belirterek, bu tür fuarların Ankara akademisinin farklılıklarını anlatmak için de önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.