Üniversitede Ali İsmail Korkmaz Pankartı Kavgası: 1 Yaralı

Üniversitede Ali İsmail Korkmaz Pankartı Kavgası: 1 Yaralı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında ‘Ali İsmail Korkmaz Üniversitesine Hoş geldiniz’ pankartı kavgası yaşandı. Alınan bilgiye göre, bir grup öğrenci, Anadolu Üniversitesi ana girişi olan...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında ‘Ali İsmail Korkmaz Üniversitesine Hoş geldiniz’ pankartı kavgası yaşandı.

Alınan bilgiye göre, bir grup öğrenci, Anadolu Üniversitesi ana girişi olan Cumhuriyet Kapısı’na Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın anısına “Ali İsmail Korkmaz Üniversitesine Hoş geldiniz” pankartı astı. Üniversitenin özel güvenlik görevlileri söz konusu dev pankartın yerinden indirilmesini istedi. Ancak öğrenciler söz konusu pankartın indirilmesine karşı çıktı ve aralarında tartışma yaşandı. Bunun üzerine özel güvenlikçiler ile öğrenciler arasında kavga yaşandı. Kavgada tekme ve tokatlar konuştu. Öğrenciler ile güvenlikçiler birbirlerine tekme ve tokatlarla vurdu. Olayda bir öğrenci ayağından yaralandı.

Bu esnada ilginç bir olay da yaşandı. Pankartın indirilmesi için olay yerine itfaiye aracı çağrıldı. Pankart asıldığı yerden aşağıya indirilirken bir öğrenci itfaiye aracının kontak üzerinden anahtarını aldı. Öğrenciler itfaiye aracının anahtarını vermedi. Bunun üzerine öğrenciler ile güvenlikçiler arasında anahtar verilmesi ve güvenlikçilerin geri çekilmesi pazarlığı yapıldı. Pazarlıkta öğrenciler kazandı. Öğrenciler aldıkları itfaiye aracının anahtarını geri iade ederken, özel güvenlikçiler de geri çekildi. Ardından ‘Ali İsmail Üniversitesine Hoş geldiniz’ pankartı geri asıldı. Böylelikle çıkan kavga son buldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.