"Üniversite sınavı tamamen kalksın"

"Üniversite sınavı tamamen kalksın"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ÜNİVERSİTE SINAVI TAMAMEN KALKSIN"

-Milli Eğitim'de her bakan değişikliği yeni bir politikaya kapı aralıyor, yeni bir uygulama getiriyorsa durup düşünmeliyiz. Hükümetin politikası önemlidir.

-Üniversite sınav sistemindeki gelgitler, kafa karışıklıkları maalesef son bulmuş değil. Öğrencilerimiz huzursuz, anne-babalar kaygılıdır.

-Karşımızdaki mesele sınav sistemini değiştirerek çözülmez. Ağır hastalıklar pansumanla tedavi edilmez. Gün kurtarılır ama yarınlar kaybedilir.

-Hükümete teklifimiz şu, gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Anadolu'nun mazlum çocuklarına tüm imkanları sunalım.

-Kahraman Türk gençliğini bir sınavdan çıkarıp yenisine sokmaktan vazgeçelim.

-Hükümete çağrıda bulunuyorum. Bir el verin, bir ses verin, bir irade gösterin. Soruyorum; Üniversite sınavını kaldırmaya var mısınız?

-Haydi Türk gençlerinin ümüğünü sıkan üniversite sınavını kaldırma konusunda da işbirliği yapalım.

"IRAK VE SURİYE UÇURUMUN KIYISINDA"

-Irak ve Suriye uçurumun kıyısında, parçalanma ve dağılmanın eşiğindedir.

-Peşmerge başı yanlış üstüne yanlış yapmıştır.

-Peşmerge yanına PKK'yı da alıp Irak Ordusu'nun karşısında durdu.

-Biz Barzani'ye Mehmetçik katili derken boş konuşmuyoruz. Kerkük'te PKK'nın ne işi var?

-Barzani-PKK cinayet ittifakında hedef Türkmenlerdir. PKK'nın Kerkük'e yuvalanması Türkiye için Milli güvenlik meselesidir.

-PKK'lılar Türkmeneli'nde kan dökerse buna nasıl sessiz kalırız?

"SİZİN GİBİ KORKAKÇA YAŞAMAYA TAMAM MI DİYELİM?"

-Yedi düvelle karşı karşıya gelmenin anlamı yok diye akıl veren devşirme ve satılık kalemler, sizin gibi korkakça ve haysiyetsizce yaşamaya 'tamam' mı diyelim? Kürdistan tuzağı kuruluyor, hala görmüyor musunuz? Nasıl olsa tuzunuz kuru, kapmışınız bir gazete köşesi, kurulmuşsunuz bir televizyon ekranına. Telimiyetçilik bu tiplerin ruhunda vardır. Barzani'ye çıt çıkarmazlar, PKK'ya zeytin dalı uzatırlar, konu Kerkük oldu mu, 3 maymunu oynarlar.

-83 Musul deriz, şizofreni hastasına dönerler. Dış politikada denge imiş, neyin dengesi? Ortada denge mi kaldı? Türk milletini önüne gelen rahatsız ederse bunu da aldırmamak gerekiyormuş. Beyzadelerin rahatı kimsede yoktur. Bu iki ayaklı kırım kongo kenelerine Türk Milleti mutlaka hesap soracak.

-Kerkük'te PKK'nın konuşlanması Türkiye için alarmdır. Irak yönetimiyle her tedbir her ihtimal planlanmalıdır. Keskin bir şekilde müdahale edilmesi hususunda her ihtimal planlanmalıdır. MGK ile Dışişleri Bakanlığı'nın dünkü açıklamaları bizim nezdimizde olumludur.

-Peşmerge korkakça geri çekildi. Kerkük hiçbir zaman onlara yar edilmeyecek.

-Kerkük yanarsa, İran çökecek, Ortadoğu çürüyecek, Türkiye sendeleyecektir.

ESKİ BAŞBAKAN TÜRKMENLERİ KERKÜK'TE YOK SAYIYOR

Eski Başbakan kendini hatırlatma gereği duymuştur. Bu şahıs asırlardır Kerkük'ün etnik renkliliği barındırdığını söylemiştir. Kerkük'ün Türk yurdu olduğunu inkar etmiştir. Stratejik derinlik ile Türkiye'yi boğmak üzere iken görevden el çektirilen bu zihniyet mesajlar sunmuştur.  Eski başbakan Davutoğlu, Türkmenleri Kerkük'te yok sayıyor.

GAFİLLİK VE GARABETTİR

Eski Başbakan çıkıp müzakere tavsiyesinde bulunarak referandumun dondurulmasını öneriyor. Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu, TSK, güçlü bir irade ile ağız birliği içindeyken eski Başbakan'ın aykırı beyanat vermesi gafillik ve garabettir.

DURDUN DURDUN DA ŞİMDİ NİYE ORTAYA ÇIKTIN

Durdun durdun da şimdi niye ortaya çıktın? Sen hangi yüzle konuşuyorsun. Kerkük'ün acıları büyürken hala zalimlerin sözcülüğüne cüret edenlerin varlığı kabul edilemez.

-Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne tartışmasız önem veriyor. Ne var ki eski Başbakan müzakere için çıkıp tavsiye veriyor. Bir Başbakanın durumdan vazife çıkararak devletin politikalarına karşı konuşması garabettir.

İDLİB BAŞTAN AYAĞA TEMİZLENMELİDİR

-İdlib baştan aşağıya teröristlerden temizlenmelidir. Türkiye terör koridoruna izin vermeyecektir.

-İdlib'in baştan ayağa temizlenmesi şarttır. Bu sırada sınırdaki bereket Dağı'ndan Afrin'deki terörist yapılanmaya her gelişme izlenmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.